You are here

Új utat aszfaltoznak, járdák és parkolók épülnek ki Topolyán a Vid napja és a Duna utcában. A tömbházak közötti terület rendezése mintegy 17 millió dinár, amelyet az önkormányzat biztosít.
A Vid napja utcában zajlik jelenleg az aszfaltozás. A Duna utcában új útszakasz is kiépült, így összekapcsolódik a két utca a tömbházak között. A Duna utcában található a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény hátsó bejárata, sok kisgyermek és szülő is közlekedik erre.
Fényszárosi Fekete Tímea, igazgató, Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény, Topolya: „A régi már tele volt repedésekkel, kátyúkkal, és kapunk új parkolóhelyeket is, az épületünk is szebben néz ki így.”

 
 
 
Mintegy 230 méter hosszan készül el az új út. Ez mellett nagyjából száz méteren épült ki járda is, amit szegély választ el az úttól.

Detki Dániel, kivitelező cég mérnöke: „A járdákat behatonból készítettük, magát az utat aszfaltból, illetve aszfaltburkolat található a parkolóhelyeken is, ami körülbelül 60 helyet jelent most jelen pillanatban az itt lakók számára.”

A munkálatokat a topolyai önkormányzat támogatja 17 millió dinárral.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Topolya központjában volt egy-két fekete pont, köztük a Vid napja és a Duna utcák. Azt gondolom, hogy Topolya város központját ezzel rendbe rakjuk. A munkálatok határidőn belül történnek. Az utcát aszfaltozzák, mellette épül járda és parkoló is, úgy ahogy illik.”

Az aszfaltozást pénteken befejezik, a jelzőtáblák, a parkolóhelyek felrajzolása, valamint a lámpaoszlopok kihelyezése marad hátra.

 

Szerző: 
Pannon RTV