Ugrás a tartalomra

Újvidék: Vita a költségvetésről szóló jelentésről

A 2016-os évi városi költségvetésről szóló jelentés váltotta ki a legnagyobb vitát Újvidék Város Képviselő-testületének mai ülésén. 

Míg a hatalmi többség szerint a tavalyi évi költségvetés kifejezetten eredményesnek mondható, az ellenzéki pártok úgy vélik, nincs látszata az elköltött pénzösszegeknek.

Mintegy 24 milliárd dinárból gazdálkodhatott Újvidék 2016-ban. A fennmaradt többlet 4 milliárd dinárt tesz ki. Kiss Gyula, újvidéki önkormányzati képviselő, VMSZ: „Elég heves vita volt a költségvetés körül, de elmondhatom röviden, hogy a költségvetés megvalósulása és magának a költségvetésnek a pontossága elég magas százalékon volt. Úgy gondolom, hogy az idei évi költségvetés is így fog ráépülni a tavalyira.”

Az ellenzéki pártok szerint a hatalmi többség szinte egyetlen figyelemreméltó befektetést sem tud felmutatni. Nehezményezik azt is, hogy sok esetben megkérdőjelezendő tevékenységet folytató szervezeteknek ítéltek oda eszközöket.

Veljko Krstonošić, újvidéki önkormányzati képviselő, Demokrata Párt: „Teljesen világos, hogy a 2016-os évben a költségvetés, illetve a polgárok pénzének költése helytelen volt és nem átlátható. A Lear gyár kiépítésére szánt pénzeken kívül egyetlen komolyabb tőkebefektetésre sem került sor.”

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere szerint azonban a 2016-os évi költségvetés kifejezetten sikerként könyvelhető el. A megvalósított bevétel ugyanis jóval nagyobb lett mint 2015-ben. Miloš Vučević, polgármester, Újvidék (SZHP): „Az előrelátott összbevételből 97,4 százalékot sikerült megvalósítanunk. Úgy gondolom, ez dicsekvésre méltó és példaként is kiemelendő.

3 milliárd dinárral, vagyis 15 százalékkal több bevételt valósítottunk meg, mint a 2015-ös évben.”A képviselők az ülésen egyebek mellett a kommunális intézmények iránti adósok helyzetét, valamint a Heréskertnél tervezett park kiépítésének egyes részleteit is megvitatták.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír