Ugrás a tartalomra

Újra közlekedik vonat Szabadka és Zenta között

A Szabadka és Zenta közötti vasúti járat körülbelül fél évig nem közlekedett, ami sokakat érintett, főleg azokat a diákokat, akik Zentán folytatják tanulmányaikat. Március elsejétől, azaz vasárnaptól közlekedik ismételten vonat Szabadka-Zenta, valamint Szabadka-Zenta-Nagykikinda között.

Mintegy fél éve nem közlekedik vonat Szabadka és Zenta között. Március elsején azonban újból indult. Sokan utaztak korábban is ezzel a sínbusszal, amely naponta kétszer tette meg a települések közötti utat. A járat beszüntetése sokaknak gondot okozott, hiszen több szabadkai középiskolás diák tanul Zentán. „Én sűrűn utazok, nagykikindai az anyukám, de két évig nem volt sínbusz egyáltalán, és ez nagyon nagy baj. Rengeteg gyerek is jön az iskolába, az egyetemisták, a középiskolások is.”

A szabadkai és a zentai lakosok mellett a nagykikindaiak is naponta vennék igénybe ezt a vasúti szolgáltatást. A járat újbóli bevezetését Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke kezdeményezte néhány héttel ezelőtt. „Azt az ígéretet kaptam, hogy március 1-től a szabadkai vasúti csomópont kap még egy járművet, és ezzel a járművel rendszeressé lehet tenni a Szabadka – Nagykikinda vonalat Zentán keresztül. Ez a mi számunkra nagyon fontos, mert az embereknek egy jelentős száma használja ezt.”

Az ígérethez híven elindult március elsején újra indult a járat Szabadka-Zenta, illetve Szabadka-Nagykikinda között. Az utazók pedig újból igénybe vehetik a köznyelvben csak “ezüstnyílként” ismert sínbuszt. Predrag Polovina, a Szabadkai Vasútállomás utasszállító részlegének vezetője: „Nem biztosítottunk új szerelvényt. A meglévő kapacitásból indítottuk el a járatot Zentára, a nagy nyomás és a lakosok igényei miatt a Szabadka-Zenta-Nagykikinda útvonalon. A Zenta-Nagykikinda útvonalon az úgynevezett 812-es sorozatú sínbuszt közlekedik majd.”

A járatok naponta kétszer teszik majd meg oda-vissza ezt az útvonalat. Új szerelvényt mintegy fél év múlva indítanak majd.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír