Ugrás a tartalomra

Újjáépítenek egy hidat Topolyán

A topolyai költségvetésből és tartományi forrásból valósítják meg a projektet. A munkálatok jól haladnak, a rossz állapotú híd helyén december végére készülhet el az új.

Javában zajlik Topolyán az Újvidék felé vezető út mentén a körforgalmat és a benzinkutat összekötő, a Krivaja-patak feletti híd újjáépítése. A víz kimosta a tartóoszlop alól a földet, amely széttört és a tartósodrony is elszakadt, így használhatatlanná és veszélyessé vált, ezért égetővé vált a híd felújítása.

Cecilija Vujnović, kivitelező, DTD Észak-Bácska, Szabadka: „Az alsó lap elkészült, most a falak zsaluját készítik, ezt a napokban, ha az időjárás is engedi, akkor ki is betonozzák. A következő héten tervezzük a felső lap kibetonozását és ezután, ha levettük a zsalut, akkor kezdődik az összes szükséges réteg beöntése, hogy végül elkészülhessen a felső réteg, vagyis az aszfalt.”

Topolyai önkormányzati forrásból, valamint a tartományi pályázaton nyert több mint 6 millió dinárból épül újjá a híd. Ebből az összegből továbbá Bajsán a pannóniai úton található rossz állapotú hidat is rendbe hozzák.
Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A két munkának az értéke 28 millió dinár, itt az önrész és a tartományi eszközök biztosítva vannak. Még biztosítani kell a költségvetésben az eszközt, amikor befejeződik a munka, mert az adót minden helyzetben ki kell fizetni, az az önkormányzatot terheli. Mi mégis örülünk, mert az eszközből vagy egy év alatt nem tudtuk volna ezt tartományi támogatás nélkül megtenni.”

A topolyai híd újjáépítését a tervek szerint december végére befejezik. A bajsai híd felújítását pedig az őszi terményszállítás végeztével tudják megkezdeni, és márciusra készül el.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír