Ugrás a tartalomra

Újabb támogatás

Topolya község 80 mezőgazdasági termelőnek fog kamattámogatást adni

Topolya Község Mezőgazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Alapja a múlt héten kiírta idei utolsó pályázatát. Ezúttal a mezőgazdasági hitelek kamatjának visszafizetését fogják támogatni, mondta el lapunknak Majláth Béla, az alap igazgatóbizottságának elnöke.

– Ez egy kamattámogatási pályázat, amely arról szól, hogy az idei évben felvett hitelek kamatjának a visszafizetését próbáljuk segíteni. Egy-egy pályázó esetében maximum 25 ezer dinárt tudunk jóváhagyni, a pályázat keretösszege pedig 2 millió dinár, amiből összesen 80 pályázót tudunk támogatni. Nincs meghatározva, hogy hosszú vagy rövid lejáratú hitelekre adunk kamattámogatást, de túljelentkezés esetén a hosszú lejáratú hiteleket részesítjük előnyben. Szintén a túljelentkezésre számítva egy pontozási rendszert dolgoztunk ki, amely segítségével rangsorolni tudjuk a pályázókat – mondta el Majláth.

Az alap pontozási rendszere alapján előnyt élveznek azok a pályázók, akik csak a mezőgazdaságból élnek, akik hosszú lejáratú hitelt vettek fel az állattenyésztés vagy  a mezőgazdasági gépparkjuk fejlesztésére, ha a pályázó gazdaságnak 2 vagy több tagja van, illetve ha a felvett hitel összeg több, mint 1 millió dinár, tudtuk meg az elnöktől.

A pályázaton nem lehet részt venni olyan hitelekkel, amelyeket nem mezőgazdasági fejlesztésre vettek fel, illetve támogatott hitelekkel. Az érdeklődőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy pályázzanak, ugyanis a pályázati kiírás december 13-án zárul. Ismét egy egyszerűsített űrlapot kell kitölteni és mindössze néhány hivatalos iratot kell mellékelni. Majláth kiemelte, hogy lehetőség szerint csak olyan iratokat kérnek, amelyeket nem túl bonyolult és nem túl költséges beszerezni. Az űrlapok és a pályázati kiírás megtalálható minden helyi közösségben és falugazdász irodában, ahol az érdeklődők segítséget is kaphatnak a pályázáshoz.

A beérkezett pályázatokat nagyon gyorsan el fogják bírálni, árulta el az elnök, és a kedvezményezettek még az idén megkapják a támogatást.

 

Szerző (Forrás)
L.J., Magyar Szó
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto