You are here

Bácskossuthfalva központjában cserélik a vízvezetékrendszert. A lakosok hamarosan rácsatlakozhatnak az új hálózatra, és így jobb és tisztább víz kerül majd a háztartásokba.

Az elöregedett csőrendszer miatt rossz volt a víz minősége és folyamatosak voltak a csőtörések – mondják a bácskossuthfalviak. Ádor Ildikó, Bácskossuthfalva: „Problémáink voltak, mielőttünk is egy párszor volt csőtörés, egy nagy tócsa volt a földön, ezt észleltük, szóltunk, azonnal jöttek, megjavították, hát olyan 45-50 éves ez a vezeték és a vascsövek.”

A falu első, 1963-ban kiépült vízkörgyűrűjének teljes cseréjét egy hete kezdték meg. A felújításra kerülő vízkörgyűrűhöz hat utca tartozik, jelenleg a Park utcában zajlik a vízvezeték teljes cseréje. A hárommillió dinár értékű beruházást a tartományi mezőgazdasági titkárság pályázatán nyert összegből fedezik. Az új vízvezetékre való kapcsolódás a lakosok számára nem jelent plusz kiadást. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „A munkálatok nagyon jó ütemben haladnak, és ahogy a kivitelező ígérte, tíz napon belül meg is fognak történni az új rákapcsolódások. Mintegy száz háztartás fogja vadonatúj vízvezetékről kapni az ivóvizet.”

A továbbiakban egy új kút fúrását tervezik a faluban a zavartalan és minőségi vízellátás javítása érdekében.

Szerző: 
Pannon RTV