Ugrás a tartalomra

Új terepjárót kapott a zentai mezőőrszolgálat

Ma délelőtt Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere a sajtó képviselőinek jelenlétében hivatalosan is átadta az új, Lada Niva típusú terepjárót a községi mezőőrszolgálat vezetőjének, Nagy Szilárdnak. A községben így ezentúl két ilyen típusú gépjármű teljesít majd szolgálatot, egy Zenta, egy pedig Tornyos környékén.

Az új, speciális kiegészítőkkel, valamint csörlővel és erős fényszórókkal felszerelt Lada Niva egymillió-háromszázötvenezer dinárba került.

– A Tartományi Mezőgazdasági Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárságnál pályáztunk. A sikeres pályázatnak köszönhetően a beszerzés összköltségének ötven százalékát a titkárság, ötven százalékát pedig a zentai önkormányzat finanszírozta – tájékoztatott Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere.

A mezőőrszolgálat három évvel ezelőtt került vissza az önkormányzat hatáskörébe, azóta a Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat felügyelete alá tartozik.

A mezőőrszolgálat fő feladata, hogy visszaszorítsa a községben a terménylopásokat, közreműködjön a termelők közötti nézeteltérések rendezésében, télen pedig megakadályozza az illegális fakivágásokat.

A mezőőrök napközben motorral járják a terepet, éjszaka pedig – bejelentés után – terepjáróval mennek ki a helyszínre. Zenta község egész területén kilenc mezőőr teljesít szolgálatot. Az új terepjáróval együtt ezentúl két Lada Niva típusú gépjármű és nyolc motorkerékpár segíti majd a munkájukat.

– A községi mezőőrszolgálat a gépjárművek mellett jelenleg éjjellátókkal, távcsövekkel és fényképezőgépekkel is rendelkezik. Ez az új terepjáró nagyban hozzá fog járulni a munkánk eredményességének a növeléséhez – mondta Nagy Szilárd, a szolgálat vezetője.

– A rendőrséggel kiváló együttműködés alakult ki, segítenek bennünket, és mi is segítjük őket. Az utóbbi időben rendőrségi járőregységek is kijönnek velünk a terepre, és ez sokkal eredményesebbé teszi a mezőőrszolgálat munkáját – tette hozzá Nagy Szilárd, aki elmondta, a mezőőrszolgálat illetékesei a jövőben is számítanak a polgárok együttműködésére, akiknek bejelentéseit a 024/827-800-as telefonszámon várják.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, D. Sz.