Ugrás a tartalomra

Új kijelzőt kapott a Zentai Vízilabda Klub

A kijelző megvásárlását a községi Ifjúsági Tanács támogatta és ezzel biztosították, hogy a zentai pólósok a jövőben is hazai közönség előtt játszhassanak.

Ahhoz, hogy a zentai pólósok hazai pályán is tudjanak mérkőzést játszani, és a nem megfelelő versenykörülmények miatt ne kelljen büntetést fizetniük, elengedhetetlen a jó eredménykijelző. Miután a gondokról értesült a VMSZ Ifjúsági Fórumának helyi szervezete, igyekeztek segíteni a klubon.

Gyertyás Mónika, elnök, VMSZ Ifjúsági Fórum, Zenta: „Amikor értesültünk róla, hogy milyen problémáik vannak, úgy gondoltuk, hogy az Intellektus Civil Szervezettel karöltve fordulunk a Községi Ifjúsági Tanácshoz, hogy erre a gondra megoldást találjunk.”
Az Ifjúsági Tanács évente 600 ezer dináros kerettel rendelkezik. Az összegből jut a játszóterek felújítására és különböző ifjúságot vonzó tevékenységek támogatására is. Ilyen a vízilabda klub is.

Burány Gábor, tag, Zentai Ifjúsági Tanács: „Ez vitális része ennek a klubnak, enélkül nem tudnak meccset tartani, folyamatosan meglettek büntetve a réginek a hibái miatt ezért hozzánk fordultak, mi egyhangúan minden vita nélkül fogadtuk el ezt a kérést.”

A vízilabda évtizedekre visszamenőlegp az egyik legnépszerűbb sportág a Tisza-parti városban. A korszerű eredményjelző további megmaradásuk záloga.

Tóth László, edző, Zentai Vízilabda Klub: „A gyerekek itt élnek-halnak a vízilabdáért, tegnap is itthon játszottunk a legerősebb csapattal, jó közönségünk van, hűségesek, a meccsek élvezhetőek, én úgy gondolom, hogy ez a sport népszerű Zentán és ez az irányjelző nélkül elveszítsük ezt a státusunkat és, hogy 60 gyereket elküldünk, az nem lenne egy szép dolog.”

A zentai csapat jelenleg a második ligában játszik és az egyetlen csapat Szerbiában, amelyet kizárólag helyiek alkotnak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír