Ugrás a tartalomra

Új játszóteret kaptak a zentagunarasi és a csantavéri óvodások

A magyar kormány és az MNT küldöttsége ma délelőtt megtekintette a zentagunarasi és a csantavéri óvoda új játszóterét is. A projekt a Kárpát-medencei Óvodafejlesztesi Program keretében valósult meg.

A zentagunarasi általános iskola és az óvoda egy udvarban található, csak magyar ajkú gyerekek járnak oda - emelte ki Savelin Zellei Zsuzsanna, a helybeli iskola igazgatója, miközben a játszótéren körbevezette Potápi Árpád Jánost és a küldöttséget.

A teljesen korszerű játszóteret 750 ezer dináros anyaországi támogatásból építették, amelyet ezentúl a falubeli gyerekek állandóan használhatják, hiszen a tanintézmény kapuja reggeltől estig nyitva áll.

Körútja végén Potápi Árpád János tájékozódott a csantavéri óvodafejlesztésről is. A játszóteret a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programnak köszönhetően építették fel és az óvoda három belső csoportszobáját, illetve a vizesblokkot is felújították.

Mindezt mintegy két és fél millió dináros anyaországi támogatásból valósították meg. Még mintegy 9 millió dinárra lenne szükségük, hogy a tetőszerkezetet, valamint a konyha- és az ebédlőrészleget, a falakat és a padlózatot is teljesen megújítsák.

A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a tanintézmény vezetésével folyatott megbeszélésén ígéretet tett arra, hogy segítenek a csantavéri óvoda teljes felújításában.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír