Ugrás a tartalomra

Új híd épül Bajsán

A munkálatok várhatóan egy hónap múlva fejeződnek be

A napokban megkezdődött Bajsán a Pannóniára vezető Sziváci út hídjának felújítása. A régi, omladozó, gerendákkal támogatott építményt már lebontották az erőgépek. A várhatóan egy hónapig tartó munkálatok idejére elterelik a forgalmat a településen – tudtuk meg Lackovics Károlytól, a bajsai helyi közösség tanácselnökétől.

– A Krivaja patak felett húzódó Sziváci út hídja az utóbbi időkben annyira rossz állapotba került, hogy a legrosszabbtól tartottunk, vagyis félő volt, hogy összeomlik. A munkálatokat eredetileg korábbra terveztük be, de elsősorban az időjárási körülmények miatt kénytelenek voltunk mostanra időzíteni. A hivatalos tervek 30 napos határidőt irányoznak elő az építkezés lebonyolítására. Erre az időre az utat igénybe vevő lakosság türelmét kérjük – hangsúlyozta Lackovics Károly, aki elmondta azt is, hogy a munkálatok idejére merre tudnak a helyi érintett polgárok, és a Bajsa, illetve Pannónia közötti útszakaszon közlekedők kerülni.

– Irányjelző táblákat helyeztettünk ki a kerülőutakkal kapcsolatban, az arra közlekedők tájékoztatása érdekében. A forgalomban résztvevők biztonságos elterelése okán a belügyi szervek közreműködését, illetve segítségét is kérte a helyi közösség. Azok a lakosok, akiknek elengedhetetlen a két falu közötti útszakaszt megtenniük a következő közel egy hónapban, a Petőfi Sándor, a Partizán és a Moravicai utcákban tudnak kerülő utat beiktatni – nyilatkozta a helyi közösség tanácselnöke, aki elárulta azt is, hogy az újjáépített híd immár nem csak a gépjárműves forgalom számára lesz használható.

– Az új hídon a jövőben biztonságosan tudnak majd közlekedni a gyalogosok, illetve a kerékpárosok, hiszen számukra is ki lesz építve a megfelelő szakasz. Mint az köztudott, eddig csak az autósok számára volt sáv kiépítve, ezért azt voltak kénytelenek használni a gyalogosan közlekedők is, ami veszélyessé tette a hídon történő átkelést, különösen az éjszakai órákban – mondta el Lackovics, aki elárulta azt is, hogy a kivitelező szabadkai DTD Közvállalat minőségi munkáról biztosította a falubelieket, illetve a munkát igyekeznek befejezni mihamarabb, különös tekintettel a határban mind aktuálisabbá váló mezőgazdasági munkálatokra. A helyi közösség tanácselnöke elárulta azt is, hogy a bajsai Sziváci úton épülő új híd munkálatainak összköltsége közel 8 millió dinárt tesz ki, ennek 60 %-át Topolya község önkormányzata költségvetéséből pénzelik, a 40%-át pedig tartományi forrásból fedezik.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K.P.D. (Fotó: Radivoj Preradović)
Többi hír