You are here

A bánáti településen ezzel az utóbbi évek egyik legjelentősebb beruházása valósult meg. Az útszakaszt Kern Imre, építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési államtitkár is megtekintette.

Magyarcsernye mintegy húsz kilométerre van a Szerbcsernye-Zsombolya határátkelőtől. Naponta több száz jármű, köztük sok tehergépkocsi halad át a falu főutcáján, ami igen csak megkeseríti az ott élők mindennapjait. „Terhelt az út és tényleg itt volt az ideje, hogy felújítsák. Nagy forgalom, és az igénybevétel miatt nagy volt a hangzavar, repedeztek a falak, nehéz volt az élet. Most fordult a kocka, felújították az utat, most már eltűntek a korábbi problémák” - mondta stábunknak a helyi Kocsis Péter.

A munkálatok ideje egybeesett a kukoricatöréssel, ami akkor ugyan gondot okozott, de most mindenki örül annak, hogy új útburkolatot kapott a főutca. „Több mint egy évtizedes probléma oldódott meg. Tudniillik az útburkolat igen rossz állapotba volt. Annyira tönkre volt téve, hogy egyszerűen a régebbi házak, amikor a nagy nyergesvontatók keresztülvágtattak a falun, megrepedeztek, rezegnek a házak, amit észre lehet venni az újakon is” - magyarázta Tóth László, a magyarcsernyei helyi közösség tanácselnöke.

A 35 millió dináros beruházást a tanácselnök és Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár kíséretében ma megtekintette Kern Imre, építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési államtitkár: „Nagy a forgalom ezen az úton, de valószínűleg még nagyobb lesz az elkövetkező időszakban, hiszen én úgy gondolom, hogy nőni fog a nemzetközi forgalom mindenféleképpen úgy Magyarország, mint Románia felé is. Nagyon fontos elmondani, hogy van itt még mit csinálni. Megpróbálunk eszközöket biztosítani jövőre, hogy tovább haladjon ennek az útnak a felújítása.”

Az útszakasz felújítását a Szerbia Útjai közvállalat biztosította - karbantartási eszközökből.

 

Szerző: 
Pannon RTV