Ugrás a tartalomra

A Trenchtownnak annyi?

A június 6-8-ig bejelentett fesztiválról egyelőre a szervezők nem kívánnak nyilatkozni

Az első Trenchtown fesztivált 2002-ben rendezték meg. Egészen 2005-ig az esemény helyszíne a Palicsi-tó partja volt, ezt követően került át az Etno Campba. A fesztivál az évek során egybeforrt a május elsejei ünnepekkel, a különleges zenei kínálattal és az erdei helyszínnel.

A Trenchtown volt a szabadkai szabadtéri fesztiválok nyitórendezvénye, mely bár sosem vonzott hatalmas tömegeket, a különféle rétegzenék és a sajátos környezet megtalálta a maga közönségét és minden évben tudott valami újat felkínálni és embereket megmozgatni.

Az Etno Camp a háromnapos fesztivál idejére megtelt sátorozó fiatalokkal. Napközben különféle műhelymunkák folytak, kézművesek kínálták portékáikat, estére pedig a színpadok körül fényárban úszott az erdő, máshol félhomályban botorkáltak az emberek a fák között, de a természet lágy ölén zajló fesztivál teljesen egyedi hangulatot teremtett, a hideg és néha az eső ellenére is.

Az sem jelentett gondot, hogy a maga módján a várostól távol fesztiválozhattunk, hiszen a szervezésnek köszönhetően a vasútállomás elől minden órában indult ingyenes autóbusz a fesztiválra majd hajnalban vissza a városba.

Ismert zenekarok és feltörekvő együttesek egyaránt színpadra léptek, és a fesztivál megálmodóinak az évek folyamán sikerült elérniük, hogy egy egyedi helyen egyesítsék a balkáni régió együtteseit.

Az idén a szervezők úgy döntöttek, némi változtatást iktatnak be és ismét helyszínt váltanak. A Danilo Kiš Alapítvány, a fesztivál szervezője márciusban beharangozta, az idén az Etno Camp helyett ismét a Palicsi-tó mellé helyezik ki a fesztivált és azt az Autó-kempingben fogják megtartani méghozzá új időpontban, június 6-a és 8-a között.

Két hónapja azt ígérték, semmi más nem változik, továbbra is színvonalas programok teszik színessé az idei Trenchtown-t, és az új helyszínnek köszönhetően a palicsi Termálfürdő medencéit egész nap és éjszaka is élvezhetik a látogatók.

Azóta azonban teljes a csend a fesztivál körül, nemhogy a fellépőkről és programokról nincs hír, de az Alapítvány emberei pillanatnyilag még arra sem tudnak választ adni, lesz-e egyáltalán fesztivál, mint ahogy arról sem kívántak nyilatkozni, mi az oka ennek a nagy hallgatásnak.

Mint mondták, egyelőre nem tudnak semmilyen információval szolgálni a Trenchtown kapcsán, de amint megtudnak valamit, értesítik a közvéleményt. Ha tartani akarják magukat a tervezett időponthoz, akkor nagyon hamar elő kell rukkolniuk a részletekkel, habár úgy néz ki, ha lesz is az idén Trenchtown, egyelőre bizonytalan, hogy mikor.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó,Sztojánovity Lívia
Többi hír