Ugrás a tartalomra

Trenchtown – fesztivál helyett egynapos koncert - esetleg

Hivatalosan elhalasztják a rendezvényt, nem hivatalosan megszüntetik

Június 6-a és 8-a között kellett volna megrendezni Palicson a Trenchtown elnevezésű zenei fesztivált, de a szokásos beharangozás, a fellépők listája helyett néma csönd volt tapasztalható.

A Magyar Szó érdeklődésére egy héttel ezelőtt a szervezők, a Danilo Kiš Alapítvány emberei azt mondták, pillanatnyilag még arra sem tudnak választ adni, lesz-e egyáltalán fesztivál, mint ahogy arról sem kívántak nyilatkozni, mi az oka ennek a nagy hallgatásnak. Mint mondták, egyelőre nem tudnak semmilyen információval szolgálni a Trenchtown kapcsán, de amint megtudnak valamit, értesítik a közvéleményt.

Nos, erre kedden sor is került. A Trenchtown fesztivál szervezői a fesztivál hivatalos Facebook profilján bejelentették, nem tudják megtartani a fesztivált az előre bejelentett időpontban. Ígéretük szerint hamarosan további információkkal szolgálnak majd. 

A fesztiválra évek óta a május elsejei ünnepek alatt került sor, idén viszont a szervezők időpontot és helyszínt változtattak. A Danilo Kiš Alapítvány, a fesztivál szervezője márciusban azt közölte, az idén, sok év után az Etno Camp helyett ismét a Palicsi-tó mellé helyezik ki a fesztivált, és az Autó-kempingben fogják megtartani.

A nem hivatalos értesülések szerint a palicsi helyi közösség sem támogatja, hogy a több mint egy évtizede létező fesztiválra az Autó-kempingben kerüljön sor. Jelenleg a legvalószínűbbnek tűnő megoldás szerint csupán egy egyestés koncertet tartanak majd Szabadka főterén, aminek egyértelműen köze sincs az eredeti Trenchtown szellemiségéhez és koncepciójához, kizárólag arra szolgálna, hogy legalább a fesztivál „olimpiai lángja” megmaradjon.

Egyes hírek szerint hasonló sors vár egy másik palicsi rendezvényre, a Summer3p fesztiválra is. Érdekes módon miközben mindenki a fiatalok itt tartásáról beszél, mindenki ifjúsági stratégiákat készít, a fiataloknak szóló tartalmak szépen lassan eltűnnek Szabadka életéből.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, bajk
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto