Ugrás a tartalomra

Tovább fejleszti az ipari övezeteit a temerini önkormányzat

Tavaly az Újvidék felé vezető út mellett levő területek technikai dokumentációját fejezték be, az idén viszont újabb két ipari övezet infrastrukturális terveit dolgoztatják ki.

A Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság idén egy millió dinárral támogatta a Temerin területén levő 21. és 26. ipari övezet műszaki terveinek kidolgoztatását. Radmila Simeunović, szakmunkatárs, Fejlesztési Ügynökség, Temerin: „Egy fontos projektről van szó, amely jelentősen hozzájárul a község gazdasági fejlődéséhez, főleg a járeki helyi közösségben levő ipari övezetek fejlődését segíti elő.

Fontos, hogy elkészüljenek ezen területek műszaki tervei, ugyanis ezek pontosan meghatározzák az övezetek közlekedési útvonalait és azok jelzéseit. A projekt részeként az ideiglenes közlekedés szabályozását, valamint a vízvezetékrendszer felújítását is meghatározzuk.” Az Újvidéki utcán dél felé haladva a bal oldalon, a járeki helyi közösség lakóterületeit elhagyva már megkezdődött az iparosítás, ám a területek jelentős része még üresen áll. Az utca mindkét oldalán levő földterületek ipari övezetek, ám egyenlőre nem lehet őket rendeltetésszerűen használni. Ahhoz, hogy ide üzemek és gyárak épülhessenek, először is a terület műszaki terveit kell kidolgoztatni. 

A temerini önkormányzat 5 éves fejlesztési terve előrelátja, hogy 2021 végéig teljes műszaki dokumentációval rendelkezzen a község területén levő 6 ipari övezet. Pásztor Róbert, elnök, Községi Képviselő-testület (VMSZ), Temerin: „Milyen más módszerek vannak egy önkormányzat kezében a gazdaság fejlesztésére, minthogy ipari övezeteket próbál kialakítani a jövendő befektetők számára. Én azon az állásponton vagyok, hogy ez jó dolog és szerintem a temerini vállalkozóknak a jutányos áron való hozzájutását ezekhez az ipari övezetekhez, annak vagyok a szószólója.”

Temerinen kívül a titkárság még 17 vajdasági önkormányzat fejlesztési terveit támogatta. Az ipari övezetek és a kiemelt jelentőségű területek műszaki terveinek kidolgozására az idén 16,5 millió dinárt különítettek el a tartományi költségvetésből.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto