Ugrás a tartalomra

Törökkanizsán mutatta be a Vajdasági Magyar Kalendáriumot a Hét Nap szerkesztősége

A vajdasági magyar hetilap élőújságára csaknem kétszázan látogattak el az észak-bánáti településen.

A magyar kultúra napján Törökkanizsán, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület székházában mutatták be a Vajdasági Magyar Kalendáriumot- mondta László Edit a Hét Nap igazgatója.
„Nagyon fontos számunkra, és gondolom az olvasók számára, de én most ugye a szerkesztőség nevében nyilatkozok, hogy egy olyan tapasztalatot, olyan rálátást ad nekünk, ami nagyon fontos a további munkában.”

Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztő-helyettese Tóth Tibor sportújságíróval beszélgetett, majd Rencsényi Elvira újságíró mutatta be Arcok a tömegsírból című művét.
„Az újságolvasás, a magyar sajtó követése szintén a kultúránkhoz tartozik, tehát a kultúra egy alapköve, hogy mennyire vagyunk értesülve, mennyire használjuk az értesüléseket a saját nyelvünkön.”

Az élőújságon amellett, hogy bemutatták a kalendáriumot, verset is mondtak és fellépett a szervező Tiszagyöngye Művelődési Egyesület néptánccsoportja és citerazenekara is.
„Úgy hiszem, hogy ez azért jó, hogy minket, magyarokat néha egy kicsit összehozzon, egy kicsit leüljünk és megnézzük azt, ami közöttünk van.”

Törökkanizsán ötödik alkalommal szerveztek Hét Nap élőújságot, amely most is telt ház előtt zajlott.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen