Ugrás a tartalomra

Topolyán a város kulcsa egy napig a gyerekeké

Tizenkettedszer is megszervezték a Mézkarnevált Topolyán. Az eseményt 36 csapat ezerkétszáz résztvevőjének közreműködésével tartották meg a városnapi rendezvénysorozat részeként.

A topolyai községből valamint Kishegyesről és Szabadkáról is érkeztek a csapatok. A szombat délutáni vidám programot a Művelődési Ház szervezte.

Kislinder Gábor polgármester fogadta a csapatok képviselőit a Csáki Lajos Általános Iskola tornatermében, majd átadta a város kulcsát a gyerekeknek, ami jelképesen azt jelentette, hogy egy napig az övék Topolya.  Csincsák Virág, Mosolycsaló Bábszakkör, Topolya: „Megtiszteltetés, hogy nálunk van a város kulcsa. Mi visszük Topolya egyik jelképét, és nagyon jól érezzük magunkat. A karneváli hangulat mindig ilyen vidám szokott lenni.”

Pletikosić Martin, Mosolycsaló Bábszakkör, Topolya: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk, hogy átvehettük a város kulcsát, hogy elöl mehetünk és mi vihetjük a zászlót.”

A gyermekeké a jövő – emelte ki a polgármester. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Annak a közösségnek kell, hogy legyen és van is  jövője, ahol ennyi fiatal meg tud jelenni és tesz a közösségért. Azt gondolom, hogy jó kezekbe adtam a kulcsot.”

Kicsik és nagyok vidáman vonultak fel a színes jelmezekben Topolya utcáin. A karneváli menetben a kisgyermekes anyukák, családok is részt vettek. Jurcsák Turcsányi Tímea, Topolya: „Fölvonultunk a kisbabákkal, babakocsival is. A nagyobbik és a kisebbik fiam is cserkész, ők a cserkészekkel tartottak. Szinte az egész család részt vesz, ez egy családi ünnep, szórakozás számunkra, és nagyon jól érezzük magunkat.”

A város két helyszínén is bemutatkoztak produkcióikkal a lelkes csoportok. 1200-an vettek részt a városnapi karneváli forgatagban. Csípe Tímea, szervező: „Aki úgy érezte, hogy jelen szeretne lenni, hogy tarkaságával hozzájárulhat az ünnephez, akkor természetesen szívesen vártuk. 36 felvonuló csapat volt ma a karneválon és külön öröm számunkra, hogy évek óta pozitív a visszajelzés és meghallgatásra talál a babakocsis felvonulásunk.”

A felvonuló csapatok gyerekeit, a családokat helyi finomságok, ugrálóvár, trambulin és egész estés szórakozás várta a Mézkarneválon Topolyán.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír