Ugrás a tartalomra

Topolya: Szeptember 9-én nyit az Expo mezőgazdasági és gazdasági kiállítás

Tizenharmadik alkalommal szervezik meg Topolyán a mezőgazdasági és gazdasági kiállítást a Mezőgazdasági Iskola sportcsarnokában és környékén.

Az Expo 2016 Bačka Topola – Topolya elnevezésű rendezvényre szeptember 9-étől 11-éig kerül sor a Topolyai Napok keretében. Erről tartott ma sajtótájékoztatót Kislinder Gábor községi elnök, valamint a szervezők.

A községi elnök a kiállítás regionális és nemzetközi jellegét emelte ki, amely iránt egyre nagyobb az érdeklődés az országhatáron túl is. Mint elhangzott, az Expo kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy nagyszámú üzletember találkozhasson egy helyen, ötleteiket és tapasztalataikat megosszák egymással, új üzleti kapcsolatot építsenek.

Kiállítóként többek között mezőgazdasági termelőket, fém- illetve műanyag termékeket gyártó, famegmunkáló, vegyiparral, IT-felszereléssel, építészettel, bőr-, textil- és feldolgozóiparral, gépészettel, idegenforgalommal és vendéglátással foglalkozó vállalkozásokat várnak.

„Célunk, hogy a hagyománnyal rendelkező rendezvényünk alkalmat nyújtson a termelőknek, gyártóknak, hogy bemutathassák termékeiket és szolgáltatásaikat a szélesebb fogyasztói rétegnek, valamint hozzájáruljunk a határon átnyúló együttműködés kiépítéséhez, erősítéséhez” – hangsúlyozta Slingár Irén, a Topolyai Termelők Egyesületének elnöke. Ugyanakkor a vásár idegenforgalmi szempontból is igen jelentős.

A vásár ideje alatt szakmai- és üzletember találkozókra, előadásokra is sor kerül, ahol lehetőség nyílik a vélemény- és tapasztalatcserére. Szeptember 19-én 16 órától az Altherm Kft. előadásának témája a Biomassza és vegyes fűtés, valamint a zárt flexibilis tartályok lesznek, majd a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség 2016, a vállalkozók éve témakörben tart képzést, amit kerekasztal-beszélgetés követ.

Másnap 9.30 órától a Va-Te-Be-t és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége által szervezett nagyszabású konferenciára kerül sor, melynek témája a Vajdasági Brand védjegyes termékek útja az Áldomás élelmiszermárka nemzetközi piacára.

Számos kísérőrendezvény, s érdekesség is várja az Expóra látogatókat. A pálinkaversenyre már leadhatják a mintákat a község Idegenforgalmi Szervezetének irodájában, a babgulyásfőző versenyre viszont a termelők egyesületének irodájában jelentkezhetnek a legalább 4 fős csapatok.

A Timi tésztahídépítő-versenyre a vállalkozók egyesületében nevezhetnek be. A civil szigeten műhelymunka és szabadidős tevékenység várja az érdeklődőket.

Vasárnap az egészségnap keretén belül 9.30 órától tartják a már hagyományos Tour de Capriolo családi kerékpártúráját a Capriolo kerékpárgyár szervezésében, a VIII. Szkenderovity Pál Emlékmaraton résztvevői pedig 10 órakor rajtolnak.

A topolyai egészségház védőnővér-szolgálata különböző egészségügyi szolgáltatásokat nyújt. Az Expón tombolajegyek is vásárolhatók.

A rendezvény főszervezője a Topolyai Termelők Egyesülete, a társszervezők pedig a Művelődési Ház, Topolya Község Vállalkozóinak Általános Egyesülete, a Gazdakör, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége, valamint a palicsi V-Land Kft., a támogatók pedig a topolyai községi önkormányzat, a helyi közösség, a Szerb Köztársaság Idegenforgalmi és Távközlési Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.,a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a Magyar Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Köztársaság Fölművelésügyi Minisztériuma.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Komáromi Gizella
Többi hír