Ugrás a tartalomra

Többet költhet Magyarkanizsa a városkép fejlesztésére

23,8 millió dinárral nőtt Magyarkanizsa község költségvetése. A módosításról a mai KKT-ülésen döntöttek a képviselők. Turisztikai fejlesztésekre és illegális szeméttelepek felszámolására költhetnek.
A városkép fejlesztése érdekében a magyarkanizsai önkormányzat a költségvetés-módosítás alapján összesen, támogatásokkal együtt 64 millió dinárból szeretné az úgynevezett A és B lakótömbb közötti térség rendezését megvalósítani. Csütörtökön döntöttek arról, hogy erre a célra 6,4 millió dinárral többet irányoznak elő. Szarapka Ede, alelnök, KKT, Magyarkanizsa: „Ez tulajdonképpen az Unidom, a Banka Intesa-tól húzódó tér egészen a fürdőig összekötve, ez egy nagyon szép beruházás lenne. Ezt itt a tartomány finanszírozza, az önkormányzatnak egy minimális önrésze van benne. Ez nagyon szép lesz Magyarkanizsa szempontjából, a központ szempontjából, ami nagyon szép beruházás lesz.”

A költségvetés-módosítás meghatározó részét képezte az idegenforgalom-fejlesztésekhez kapcsolódó összegek növelése. Ide tartozik a tervezett magyarkanizsai sport-, szabadidő-, és welness-központhoz szükséges műszaki tervdokumentáció elkészítésére előlátott 12 millió dinár. Az idegenforgalom és a turizmus támogatására összesen 10 millió dinár jut majd az idei évben.

Fejsztámer Róbert, polgármester Magyarkanizsa: „Megpróbálunk egy újabb lendületet adni az idegenforgalommal foglalkozóknak. Azért próbálunk nekik újabb lendületet adni, mert nagyon bízom benne, hogy a tavalyi év folyamán elfogadott idegenforgalmi stratégia, a Vajdasági Magyar Idegenforgalmi Stratégia ugyanúgy el fog indulni, ahogy a Prosperitati támogatások is elindultak három évvel ezelőtt, és ha ez el fog indulni, akkor én nagyon szeretném, hogy a községben lévő turizmussal foglalkozó személyek mind felkészülten várják ezt a pályázati kiírást.”

Magyarkanizsa község önkormányzata ezentúl többet fordít majd az illegális szeméttelepek eltávolításának támogatására, valamint 250 ezer dinárral növelték az újszülötteknek járó babacsomagra szánt összeget, és 1,2 millió dinárt irányoztak elő a középiskolás diákok kollégiumi lakhatásának részbeni támogatására.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét