Ugrás a tartalomra

Több fejlesztés zajlik Zentagunarason

Jelenleg is zajlanak a felújítási munkálatok a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház zentagunarasi rendelőjében.

A topolyai önkormányzat és a zentagunarasi Helyi Közösség illetékesei ellátogattak a helyszínre, ahol megtekintették a munkálatokat.

A zentagunarasi egészségház felújítására több mint egymillió dinárt fordítottak. A beruházás a topolyai önkormányzat és a zentagunarasi helyi közösség támogatásával valósul meg. Az illemhelyiségeket is felújítják, az épület tetőszerkezetén pedig jelenleg is dolgoznak a mesterek.

Dr. Kálóczi Dóra, igazgató, Dr. Hadzsy János Egészségház, Topolya: „Hosszabb ideje beázik a tető. Ez a mindennapi munkát is megnehezíti. A célunk a tető felújításával, hogy a betegeinket szebb, biztonságosabb környezetben tudjuk fogadni.”

A település emellett egy új földgyalut is kapott. Ez elsősorban a mezőgazdászoknak nyújt nagy segítséget Zentagunarason - nyilatkozta Fekecs József, a zentagunarasi Helyi Közösség tanácselnöke.

Fekecs József, tanácselnök, zentagunarasi HK: „Zentagunarasnak közel kétezer lakosa van az utolsó népszámlálás szerint. Ennek 85-90 százaléka csak mezőgazdasággal foglalkozik. Ezért a falunk nagy többségét érinti majd a dűlőút-javítás.”

Fremond Árpád, a VMSZ topolyai elnöke szerint fontos a vidék fejlesztése.

Fremond Árpád, elnök, VMSZ Topolya községi szervezete: „A mindenféle városi projekt mellett nagyon fontos az, hogy a vidéki projektek is haladjanak, a vidéki helyi közösségek is haladhassanak előre. Zentagunaras is ezért fontos a számunkra.”

A dűlőutak javításának céljából vásárolt gép finanszírozását teljes egészében a topolyai önkormányzat vállalta magára.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Ez a gép, amit ma láttunk működni, ennek kétmillió-hatszázezer dinár a beszerzési ára. Ez a harmadik gép, amit az önkormányzat mezőgazdasági pénzekből céleszközként használ.”

Amint megfelelőek lesznek az időjárási viszonyok, a földgyaluval kiszélesítik majd a zentagunarasi dűlőutakat, ezzel megkönnyítve a helyi gazdák munkáját.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír