You are here

Nagy Katalin a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugdíjas Fórumának új elnöke, alelnöke pedig Kovács Magdaléna. A fórum tisztújítását ma tartották Topolyán.

A VMSZ Nyugdíjas Fóruma 2015-ben alakult, 650 taggal kezdte munkáját a szervezet. 13 alapszervezetük van Vajdaság-szerte, nemrég pedig a belgrádi is létrejött. „Az elnökünk a szabadkai Nagy Katalin, az alelnökünk pedig a törökkanizsai Kovács Magdaléna. Jegyzőkönyveztetőt is kineveztünk Zentáról, ő Pásztor Mária. A területi szempontokra is figyeltünk, ugyanis a Női Fórum újonnan megválasztott elnöke, Burány Hajnalka zentai, az Ifjúsági Fórum elnöke pedig adai. Erre azért van szükség, hogy ne egy településen tömörüljenek a feladatok” - részletezte a tisztújító gyűlés döntését Barsi Márta, a fórum leköszönő elnöke.

Nagy Katalin most megválasztott elnök eddig a Nyugdíjas Fórum alelnökeként segítette a szervezet munkáját. „Nagyon sok tervünk van a jövőben is. Amikor bármilyen választás van, akkor részt veszünk a kampányban, összefogjuk a közösséget. A legnagyobb álmunk, hogy szorosan együtt dolgozhassunk az Ifjúsági Fórummal és a Női Fórummal” - fejtette ki az újonnan megválasztott elnök, Nagy Katalin.

A tisztújítón Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke is jelen volt: „Amint a VMSZ Női Fóruma, úgy az Ifjúsági Szervezete is aktív, és kinevezte a saját külügyi titkárát, ezért a nyugdíjasoknak is azt javasoltam, hogy jó lenne, ha hivatalosan kineveznének egy külügyi titkárt. Ugyanis az elmúlt két évben már meghívást kaptak az Európai Szenior Unió különböző rendezvényeire, konferenciáira és jártak is ott. Mivel Szerbia nem EU tagállam, ezért csak társult tagjai vagyunk az Európai Néppártnak, így ők is itt megfigyelők, de ugyanakkor fel is szólalhatnak, csak nincs szavazati joguk. Úgy gondolom, hogy ezt a kapcsolati rendszert is erősíteni kell.”

A VMSZ alelnöke elmondta, a mintegy hat hónap múlva esedékes szerbiai választásokon a nyugdíjasok is aktívan részt tudnak majd venni.

 

Szerző: 
Pannon RTV