Ugrás a tartalomra

Tiszakálmánfalva 134 éves

Ünnepelt Újvidék peremvárosi települése

Telt ház volt szombaton a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben, a település megalapításának 134., és a falubeli magyarok művelődési élete kezdetének 114. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen.

Az egybegyűlteket Milánovits Otília, az egyesület elnöke köszöntötte. A közönség soraiban jelen voltak a falu magyarországi testvértelepüléséről, Baksról érkezett vendégek, Ladišić Melinda és dr. Antal Szilárd, a Magyar Nemzeti Tanács tagjai, Kiss Gyulavárosi képviselő, Snejder-Sára Ildikó, az újvidéki Európa Kollégium igazgatónője,Galambos László, Tiszakálmánfalva történetírója, valamint a helyi közösség, a művelődési egyesület, az iskola, az óvoda, a civil- és sportszervezet képviselői.

Az egyesület szakcsoportjai látványos műsorral kedveskedtek a közönségnek. Fellépett aDerenduca és a Gubancolók néptánccsoport.Tóth RóbertSós ViktorTamás GabriellaVarga MagdolnaJuhász Tünde és Pápista Nikolettszavalattal, Kaszás NikolettPápista István és Nagy Csongor pedig énekszóval lépett színpadra. A helyi Mladost Művelődési Egyesület énekesei is vendégszerepeltek a műsorban. A színes ünnepi rendezvény a vegyes kórus és a szólisták közös produkciójával, a Ki szívét osztja szét című szerzeménnyel zárult.

Az ünnepséget megelőzően a falusi Emlékház udvarában megkoszorúzták a település alapítója és névadója, Tisza Kálmán tiszteletére állított emléktáblát, a helyi Magyarok nagyasszonya templomban pedig ünnepi szentmisét tartottak Antal Imre,Baks plébánosa, Jó Balázs mórahalmi plébános és dr. Szőlősi Tibor helyi plébános.

A művelődési program után a szervezők zsíros kenyérrel és kocsonyával kedveskedtek a vendégeknek.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, I-kó
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto