Ugrás a tartalomra

A temerini közalkalmazottak között kevés a magyar

A problémára Pásztor Róbert, a Képviselő Testület elnöke hívta fel a figyelmet az utolsó testületi ülésen.

Temerinben a közszférában dolgozók nemzetiségi aránya jelentősen eltér a törvény által megszabott minimumtól. Az utolsó népszámlálás szerint ugyanis a lakosság 25 százaléka magyar, így a részarányos foglalkoztatásról szóló kormányrendelet alapján a közszférában dolgozók arányának is ennyinek kellene lennie.

Az utóbbi idők átcsoportosításai folyamán azonban ez az arány jelentősen felborult, a problémára Pásztor Róbert hívta fel a figyelmet az utolsó Képviselő-testületi ülésen. A VMSZ-es képviselő kiemelte, hogy a koalíciós partnerekkel együtt mindent megtesznek azért, hogy visszaállítsák az eredeti helyzetet.

Pásztor Róbert, a Képviselő Testület elnöke (VMSZ), Temerin: „A községi hivatalban az 53 állandó munkaviszonyban levő munkás közül 9 magyar van. A 25 százalék az pedig 14 lenne, úgyhogy itt is, mondhatom úgy parasztosan, hogy megértse mindenki, hogy itt egy 5 magyar munkahely elveszett.

Az utóbbi 2 évben legalább hatan-heten magyarok elmentek nyugdíjba, a létszám-stop miatt nem lehetett helyettük másokat felvenni. 09:56 A közvállalat, amint említettem, majdnem az van a legközelebb, a kommunális közvállalat.

De mondjuk vannak olyan drasztikus példák is, mint a turisztikai iroda és a fejlesztési iroda, ahol a 4-5 munkás közül egy magyar sincs.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír