Ugrás a tartalomra

Telt házas lakossági fórum

A Prosperitati Alapítvány Kishegyesen tartott ismertetőt – Eddig 210 millió dinár támogatás érkezett a községbe

Szerdán este a kishegyesi tűzoltóotthon nagytermében tartottak pályázati ismertetőt a Prosperitati Alapítvány képviselői.

A pályázati kiírások ötödik köréről volt szó, amely nagyon kedvező támogatásokat ígér. Az ismertető számos gazdát és vállalkozót vonzott Kishegyesről és a környező településekről is. A pályázati kiírásról Juhász Bálint, a Prosperitati Alap ügyvezetője számolt be a jelenlévőknek. Juhász elárulta a médiának, hogy Kishegyes községben ismét nagy számú pályázóra számítanak.

– Kishegyes községből nagyszámú pályázat érkezett hozzánk és jelentős számú pályázatot támogattunk. Összesen 261 sikeres pályázó volt idáig, és kb. 210 millió dinár támogatás érkezett a községbe. Ez jelentős beruházásnak számít. A kishegyesiek eddig is aktívak voltak és azt gondolom, hogy a mostani pályázati kiíráson is azok lesznek.

A lakossági fórumon megjelentek száma is arra utal, hogy sokan fognak pályázni és sokfajta pályázat lesz – mondta el Juhász, majd arról is beszélt, hogy ez alkalommal oda kell figyelni, mert néhány jelentős változás van a pályázati kiírásban.

– Egyrészt a mezőgazdasági integrációs pályázatoknál az integrátorral szerződést kell kötni, ez előfeltétele a pályázásnak. Másrészről, ha valaki mezőgazdasági kapcsolható eszközt szeretne vásárolni, akkor bizonyítania kell, hogy használni tud megfelelő mezőgazdasági gépet, ami az eszközt használni tudja.

Az is nagyon fontos, hogy az önrész minimum 25 százalék, illetve 15 ezer euró felett 50 százalék önrészt kell biztosítani a pályázónak. Cserébe jelentősen magasabb összegre lehet pályázni – mondta az ügyvezető, majd hozzáfűzte, hogy a vállalások szempontjából három sáv alakul ki:1,2; 1,5 és 2,4 millió dináros támogatási összeg a legtöbb, amire pályázni lehet – fogalmazott Juhász.

A kishegyesi lakossági fórumon ismertették a mezőgazdasági integrátorok beszállítói számára kiírt pályázatot, a helyi termékek előállítását és forgalmazását serkentő pályázatot és a kezdő, valamint induló vállalkozások fejlesztését serkentő pályázatot.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír