Ugrás a tartalomra

Technikai felszereléssel újult a Cnesa

Egyéb berendezéssel is bővült a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény. A Szerbiai Filmközpont pályázatának köszönhetően új hangrendszer és vetítővászon is került az intézménybe.

A magyarkanizsai intézmény a Szerbiai Filmközpont pályázatán másfél millió dináros támogatásban részesült. Ez mellé az önkormányzat biztosított önrészt, háromszázezer dinár értékben. 

Egy 8x4 méteres filmvászonnal újult a terem, amely 3D-s vetítésre is alkalmas lesz majd egyszer. - magyarázta  Nadrljanski Tornai Erika, a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény igazgatója, és folytatta: „Ugyanakkor megújult a teljes audiorendszere ennek a teremnek, 12 hangszóró került felszerelésre a terem mindegyik oldalán és ezzel már úgy gondoljuk, hogy igazi moziélményt tudunk azoknak biztosítani, akik eljönnek majd ide hozzánk.”

A további tervek között szerepel egy modern, digitális kivetítő beszerzése, valamint a terem 320 ülőhelyének cseréje, emellett a teljes padlózat megújítása. A magyarkanizsai önkormányzat munkatársai fontosnak tartják a művelődési épületek fejlesztését - nyilatkozta Fejsztámer Róbert polgármester: „A művelődési házainkat a község teljes területén, mint közösségi teret támogatni kell, és ha felújítási törekvések vannak, márpedig a Cnesa részéről voltak ilyen elképzelések és pályázatok, akkor ezeket a fejlesztési törekvéseket mindenféleképpen az önkormányzatnak támogatnia kell.”
 

Az intézmény nem csak belülről, hanem kívülről is megújult tavaly. Az épületet energetikai szempontból is felújították. A hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a kazáncsere és a központi fűtés rendszerének modernizációja is megtörtént.

Ennek a beruházásnak az összértéke 13,2 millió dinár, amelynek hetven százalékát az energetikai minisztérium, harminc százalékát pedig az önkormányzat biztosította.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen