Ugrás a tartalomra

Tanulás a szabadban

Nyári tantermet avattak a horgosi iskolában

A horgosi Október 10. Általános Iskolában csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át az újonnan épült nyári tantermet. A konstrukció megépítésére az Iringó Környezetvédelmi és Honismereti Civil Szervezet pályázott a NIS kőolajipari vállalatnál egymást követő két évben.

– 2012-ben az állványra és a tetőszerkezet megépítésére kaptunk elegendő pénzt, tavaly pedig szintén a NIS jóvoltából lehetőségünk nyílt a bútorzat, a padok és asztalok megvásárlására is – nyilatkozta Horvát Hilda, a szervezet projektmenedzsere.

A tanterem hasznosságáról megegyezett a tanárok és a diákok véleménye, a felsős tanulók előnyként emelték ki, hogy ezentúl a friss levegőn tarthatnak órákat, ami számukra izgalmasabb, mint a négy fal között ülni, és szerintük főként a biológiaórákon veszik hasznát a nyári tanteremnek. Kiss-Iván Anna magyartanárnő elmondta, hogy ők már az ősszel kipróbálták, milyen az új helyen végezni az oktatói munkát.

– Tavaly, amikor még csak a tetőszerkezet volt meg, tartottunk itt pár osztályfőnöki órát. Akkor még csak szalmabálák voltak, azokon ültünk, de úgy tapasztaltam, hogy itt türelmesebbek voltak, kevésbé várták a csöngetést, hogy mehessenek haza. Felszabadultabbak, és ez a lendület a tanárok munkáját is megkönnyíti.

Az átadáson egy rövid alkalmi műsort is előadtak a felsős és alsós diákok, majd ünnepélyesen átvágták az oszlopokat átkötő vörös szalagot.

Szerző (Forrás)
Kozma Rita, Magyar Szó
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen