Ugrás a tartalomra

Tanszercsomagokkal ajándékozták meg az elsősöket

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában a VMSZ Női Fórum zorkai tagozata tanszercsomagokkal ajándékozták meg az elsős diákokat. Az ajándékokat a nyáron megtartott lángosfesztivál során összegyűjtött adományból vásárolták meg.

A gyerekek izgatottan találgatták, hogy mi rejtőzhet a csomagokban, amellyel a VMSZ Női Fórumának kis csapata megérkezett az iskolába. Tüsnaki Boglárka, tanuló: „Könyveket, ceruzákat láttam meg labdákat.”

Weiss Vesna, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója szerint a Női Fórum példaértékű a gyerekek számára. „Az iskola számára nagyon fontos ez az együttműködés, illetve mi már régóta együttműködünk a Zorka helyi közösséggel és a VMSZ Női Fórumával és persze, hogy fontos, hogy az iskola nem egy csukott rendszer, amely csak egyedül funkcionál, hanem hogy a közösséggel is együtt kell működni.”

A csomag tartalmát a tanárok osszák szét a diákok között aszerint, hogy az apróságok közül kinek mire van a legnagyobb szüksége. Pletl Aranka, elnök, VMSZ Női Fórum, Zorka HK: „Ez az összeg tulajdonképpen úgy van, hogy aki eljön az adományával, nem kötelező de mindenki adhat adományt, pénzösszegben, ki mennyit akar.

Nincs meghatározva. Abból az összegből vettük a tanszereket az iskolának. Most szeretném megköszönni mindazoknak a jóakaratú embereknek, akik eljöttek és az adományukkal segítették ezt az akciót, hogy meg tudtuk venni a gyerekeknek. Támogatni tudtuk az iskolát a tanszerekkel és itt a bizonyíték, hogy a gyerekek mennyire örülnek neki és hogy boldogok, csillog a szemük.”

A Női Fórum tagjai a jövőben is szeretnék folytatni a diákok támogatását. Jövőre is megrendezésre kerül a lángosfesztivál, de ruhagyűjtési akciók megszervezését is kilátásba helyezték.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen