Ugrás a tartalomra

Támogatás Kishegyes község karitatív munkát végző szervezeteinek

Segítség a segítőknek

A kishegyesi önkormányzat már hosszú évek óta támogatja a községben működő civil szervezeteket, amelyek szociális szolgáltatásokat nyújtanak.

Az elmúlt néhány évben közvetlenül a községi költségvetésből juttatnak eszközöket ezeknek a szervezeteknek. Az idei évre vonatkozó támogatási szerződést tegnap délelőtt írta alá az önkormányzat részéről Marko Lazić polgármester és Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke, valamint a kedvezményezettek részéről Ritz Gábor, a szabadkai Caritas igazgatója, Zsidai Erzsébet, a Nők Kishegyesi Fórumának elnöke és Papp Julianna, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület elnöke.

Lukács Klára, a községi tanács szociális ügyekkel megbízott tagja és a támogatási program koordinátora arról számolt be lapunknak, hogy az önkormányzat valamilyen szinten már több, mint 10 éve támogatja a szociális szolgáltatásokat nyújtó egyesületeket.

– Kezdetben a házi betegápolási szolgálatot támogatta az önkormányzat, de azóta a támogatottak köre bővült a falugondnoksággal, ami Szerbiában elsőként Kishegyes községben indult be. Két éve pedig az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület napközi foglalkozását is támogatjuk – mondta el Lukács, majd arról is szólt, hogy az idei évben növelték a támogatás összegét, ami így közel öt és fél millió dinár. Erre azért volt szükség, mert a támogatott szervezetek elsősorban a munkatársaik bérei fordítják ezt az összeget, és növekedett az államilag meghatározott minimálbér.

A tanácstagtól azt is megtudtuk, hogy az önkormányzat azért is tartja fontosnak ezeket a támogatásokat, mert nagy segítséget kap a támogatott egyesületektől. Ők azzal a réteggel foglalkoznak a mindennapokban, amelynek tagjai a legkiszolgáltatottabbak. Idős, beteg emberekről gondoskodnak napi szinten, vagy éppen fogyatékkal élő fiatalokkal foglalkoznak, részesítik őket különböző képzésekben. Szebbé, minőségesebbé teszik ezeknek az embereknek az életét, mondta Lukács.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J. (Fotó: Lakatos János)
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen