Ugrás a tartalomra

Tamburazenekarok találkozója Csókán

Öt zenekar mérkőzött meg a legjobb tamburazenekar címért pénteken, Csókán. A Tisza menti Tamburazenekarok Találkozóját már negyedik alkalommal rendezték meg a faluban.

Ismét tamburazenétől volt hangos a Tisza menti Csóka. A találkozóra több mint ötven zenész érkezett. A versenyprogram nyertese idén a deszki Bánát tamburazenekar lett.

Adamov Sreten, a zenekar tagja elmondta, Csókára szinte már hazajárnak, mivel már harmadszor vesznek részt a találkozón. „Az eddigi repertoárokból tudtunk összeválogatni most számokat, viszonylag rövid volt a tavalyihoz és az azelőttihez képest.

Szerb és román számokat tartalmazott. Idén sajnos az énekesnőnk nem tudott velünk tartani, ezért kicsit le kellett rövidíteni, de úgy vettem észre, hogy a közönségnek így is tetszett, legalábbis remélem.”

A helyezések mellett a legjobb prímás díját a Keviből érkezett Toldi Máriának, a legjobb színpadi megjelenésért járó köszönőlevelet pedig a törökkanizsai Radovan Solarovnak ítélte oda a háromtagú zsűri.

Kormányos László, igazgató, Művelődési és Oktatási Központ, Csóka: „Mindenféleképpen a tamburának, mint hangszernek a népszerűsítése a célja elsősorban ennek a rendezvénynek, és természetesen az, hogy minél szerteágazóbb, nagyobb célcsoportot szólítson meg ez a kedves, hogy így mondjam, vajdasági hangszer. Szinte minden házban a tamburazene hangja barátként szólítsa meg a családokat, remélem, így lesz ez péntek este Csókán is.”

A versenyprogram után a csókai művelődési ház nyári színpadán folytatódott a rendezvény.

A zombori Mesečina zenekar szórakoztatta a közönséget. Több mint kétszáz ember volt kíváncsi az esti koncertre. Az időben érkezők tűzijátékban is gyönyörködhettek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét