Ugrás a tartalomra

Szülőföldjükkel ismerkedhettek a vajdasági diákok

Idén is számos vajdasági iskola diákja vehetett részt a Magyar Nemzeti Tanács által megszervezett kirándulásokon.

A gyerekek megismerhették szülőföldjüket, és gyarapíthatták közösségükkel kapcsolatos tudásukat. Ma délben pedig a megtapasztalt élményeikről készült alkotásaikat állították ki a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola aulájában. A legjobb rajzokat díjazták is.

163 egyéni rajz és 19 leporelló, de talán ez is csak töredéke mindazon lenyomatoknak, amiket a kisdiákok készítettek általános iskolai közös kirándulásaikról.

Egyéni és csoportos kategóriában is díjazták a Magyar Nemzeti Tanácshoz beérkezett pályaműveket. A szabadkai Czindler Dóra munkája is a jutalmazottak közé került.

Czinkler Dóra, tanuló, Jovan Mikić Általános Iskola, Szabadka
„- Három-négy óráig rajzoltam. De nem volt azért könnyű.
- Mit használtál?
- Zsírkrétát, vízifestéket és filctollat.”

Kolozsi Anna rajza is a díjban részesült.

Kolozsi Anna, tanuló, Jovan Mikić Általános Iskola, Szabadka: „Lerajzoltam a bácsi várat, hogy ott sétáltunk, ahogy bementünk a várba, és ott nézelődtünk.”

Már hagyomány, hogy az MNT-be beérkezett rajzokat a Majsai Úti Általános Iskolában állítják ki és rövid műsort követően itt díjazzák a legjobb pályaműveket - nyilatkozta az intézmény igazgatója.

Bognár Beáta, igazgató, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy idén is a Majsai Úti Általános Iskola ad otthont az MNT által szervezett kirándulássorozat rendezvényének. Rengeteg tanuló jött el ma az iskolánkba erre a rendezvényre a tanítóinkkal együtt, Vajdaság nagyon sok városából, településéről.”

A kirándulások számtalan élménnyel gazdagították a résztvevő nebulókat - emelte ki Petkovics Márta, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja.

Petkovics Márta, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Kellőképpen tudnak még örülni annak, amit kapnak, és kellőképpen nyitottak a világra. Én azt hiszem, megérdemlik, hogy megismerjék ezt a vajdasági értéktárat, kulturális, történelmi, természetföldrajzi szempontból, hiszen keveset ismernek a gyermekek a Vajdaságból.”

Kirándulásokat a jövő évben is szervez majd az MNT a Magyar Kormány támogatásával - hangzott el az eseményen.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen