Ugrás a tartalomra

Szórakozás, jótékonykodás, közösségépítés

A VMSZ Női Fórumának őszi és téli tevékenységeiről

A Községi VMSZ Női Fórumának Nefelejcs Hagyományőrző Kézimunka Egyesülete tevékeny évet zár. A Női Fórum elnökét, Paul Szikora Erzsébetet az őszi és téli időszakról kérdeztük.

– Szeptemberben részt vettünk a község által szervezett rendezvényeken. Jelen voltunk az EXPO-n, mint minden évben.

A mézkarneválon szintén ott voltak a kézműveseink, akik az eladásra szánt munkáikat értékesítették. Kiemelkedő munkát végez Roza Erzsébet, aki gépi riseliő hímzéssel foglalkozik, a Márkus házaspár a karmantyúszövéssel foglalkozik, vagy Kokrehel Andrea, aki quilling technikával dolgozik. Októberben 110 ember vett részt a szüreti bálunkon, így az is nagyon sikeres volt.

Novemberben Erzsébet- és Katalin-bált tartottunk, ami szintén hagyományos rendezvényünk. Nemrég, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából, előadást szerveztünk, melynek témája a családon belüli erőszak és a droghasználat volt. Ezzel igyekeztünk felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy mind a családon belüli erőszak, mind pedig a kábítószer-használat jelen van a környezetünkben, és meg kell próbálnunk tenni ellene – hallottuk a Női Fórum elnökétől.

Hamarosan kezdődik a szintén hagyományos mézeskalácssütés a Női Fórum és a Nyugdíjas Fórum szervezésében, amelynek több célja is van.

– Egyrészt az elkészült mézeskalácsokból juttatni fogunk a szociálisan rászorulók részére készített ajándékcsomagokba, időseknek és gyerekeknek egyaránt. Másrészt pedig a Mézeskalács- és ikebana-kiállításra fogunk összeállítani egy kompozíciót. Az ehhez szükséges anyagokat pályázati pénzből fedezzük, hiszen mint civil szervezet, mi is pályázunk községi és tartományi szinten, valamint a Magyar Nemzeti Tanácsnál is.

December 16-án, délelőtt 10 órakor tartjuk meg a Mindenki Karácsonya elnevezésű akciónkat a Bambi Iskoláskor Előtti Intézménnyel közösen.

Ennek keretében a Panda Áruház előtt vízálló díszekkel, közösen fogjuk feldíszíteni a fenyőfát. Az óvodások már elkezdték a díszek készítését, amit majd fel fogunk rakni a közös fára. Természetesen a szülők is bekapcsolódhatnak ebbe a programba.

December 19-től 21-ig 9 és 14 óra között a Vásártéri otthonban ruhagyűjtési akciót szervezünk, melyre mindenki elhozhatja a még használható, de már feleslegessé vált, kinőtt ruhákat, már nem használt táskákat, tanszereket. Ezek mellett pedig december másodikán Mikulás-bált, december 31-én pedig újévvárást szervezünk, amire szeretettel várjuk nemcsak a tagságunkat, hanem másokat is – mondta végül Paul Szikora Erzsébet.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, S-s
Többi hír