Ugrás a tartalomra

Szociális mezőgazdaság – tanácskozás Magyarkanizsán

A szociális mezőgazdaság témájára szerveznek nemzetközi tanácskozást Magyarkanizsán. A községi önkormányzat 2013-ban az olaszországi Morise régióval közösen pályázott az Európa a polgárokért program keretében uniós támogatási eszközökre, amelyek összértéke 149 ezer euró volt.

A projektben 8 ország 15 képviselője vesz részt, Szerbiát Magyarkanizsa képviseli. Az október 15-én és 16-án a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia témáiról ma délelőtt  Fejsztámer Róbert, a gazdasági, pénzügyi és fejlesztési főosztály vezetője tartott sajtótájékoztatót.

“A projekten belüli települések hálózata azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a szociális mezőgazdaság fogalmának az újraértelmezésére, ami különben Szerbiában nem is létező fogalom, amin keresztül a falusi élet és a vidék gazdasága fenntarthatóbbá válik.

A cél az, hogy meg tudjunk fogalmazni olyan szakmai ajánlásokat, amelyeket az EU, azon belül Brüsszel, mint központ felé meg tudunk fogalmazni, és amin keresztül sugallhatjuk a következő évek támogatáspolitikájának az irányvonalait.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV