Ugrás a tartalomra

Szépítik Székelykevét

Egyebek között egy körforgalmat alakítanak ki, amely a biztonságosabb közlekedést szolgája. A falubeliek célja emellett a turizmus fejlesztése is, azon dolgoznak, hogy minél többen odalátogassanak.

Megkezdődött a falu központjának felújítása Székelykevén. Pirkov Ilija, alelnök, Székelykeve HK: „A falufejlesztési projektet a Proing nevű cég hozta létre, természetesen a helyi közösség tanácsának a megrendelésére. A projekt nagyon széleskörű, az említett központi résznek a megvilágosításán fogunk dolgozni.” A faluvezetés célja, hogy a település fejlődjön. Amellett, hogy a fejlesztések megkönnyítik a faluban élők életét, a rendezettségnek köszönhetően több turista is a településre látogathat.
A helyiek támogatják az új körforgalom ötletét. Sztojanov Piroska, Székelykeve: „Szerintem nagyon jó dolog, hasznos ötletnek tartom, mivel itt az iskola és lassítja a forgalmat.” Jordáki Klára, Székelykeve: „Nagyon jó ötlet a körforgalom, sokkal könnyebb közlekedni a körforgalomban, mint itt, mert sok volt az ütközés.” Nem csak a körforgalom épül, hanem számos más, közösségi összefogásból megvalósuló munkálat zajlik még a településen. A helyi iskolások például levendulát ültettek a falu központjában.
Vámosék is szívügyüknek tekintik településük, Székelykeve fejlesztését. Felismerve a falusi turizmusban rejlő lehetőségeket, egy biciklikempinget hoztak létre, amely rövid idő alatt népszerűvé vált. Vámos Elizabetta, a biciklikemping vezetője: „A biciklikemping egy hónapja alakult meg és még alakulóba van, de egyenlőre igyekeztünk, hogy az alapvető körülményeket biztosítsuk a biciklistáknak, amire szükségük van.
Az egy hónap alatt 50 látogató volt.” 

A kemping nem csak a nyári időszakban működik majd, ugyanis lesznek olyanok is, akik ősszel indulnak útnak - részletezte a tulajdonos. A minap egy meglepő vendég érkezett a kempingbe.
Nem is akárhonnan. Boris Aragon, Franciaország: „Először vagyok Szerbiában. Átutaztam egész Franciaországon.
A kemping jó, tiszta, megfelelő számomra.” 
A messziről jött látogató is azt bizonyítja, hogy igény van Székelykevén a turisztikai lehetőségek bővítésére. Az pedig, hogy a helyiek ezt felismerték és rájuk partnerként tekint a település vezetősége, a turizmus fejlődését hozhatja magával.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét