Ugrás a tartalomra

Szentmisével és fáklyás menettel emlékeztek a kishegyesiek az aradi vértanúk kivégzésére

A megemlékezést a Helyi Közösség és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezték meg.
A Szent Anna templomban szentmisével, majd fáklyás menettel a Nyugati temetőben, a Hegyesi csata emlékművénél emlékeztek a kishegyesiek az aradi vértanúk kivégzésének 169. évfordulóján szombaton.
A megemlékezésen közreműködött a Szajkó énekcsoport, Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke és a Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testület. Erdődi Edvina, a Magyar Összefogás jelöltje mondott alkalmi beszédet. Kiemelte, a megbélyegzés visszautasításában egységesen lépett fel az itteni magyarság, mert csak így lehet tenni a jövőért, egy olyan időszakban, amikor nem a hóhérok veszejtik el a hősöket, hanem a nemzet minden tagjának nyújtja karját a magyar kormány.
A VMSZ nevében Fremond Árpád alelnök, valamint Kerekes Zoltán, a VMSZ Tanácsának tagja, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Linka B. Gabriella és Kecskés Endre, valamint a kishegyesi önkormányzat és a helyi közösség képviselői helyezték el a kegyelet virágait az emlékműnél. Nem csak az aradi vértanúkra, hanem az elesett katonákra is emlékeztek.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír