Ugrás a tartalomra

Sokat lendítettek a Prosperitati Alapítvány pályázatai Királyhalom mezőgazdaságán

Királyhalom mezőgazdaságán nagyot lendítettek a Prosperitati Alapítvány eddigi pályázatai – hangzott el csütörtök este a helyi művelődési házban. Az alapítvány, illetve a tartományi és önkormányzati képviselők lakossági fórum keretén belül tájékoztatták az idei lehetőségekről a gazdákat.

Az eseményen a tartományi mezőgazdasági titkárság és a Prosperitati Alapítvány képviselői számoltak be arról, hogy a támogatások a mezőgazdaság majdnem minden ágában nőttek.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A negyven évnél fiatalabb bejegyzett mezőgazdasági termelőket külön kiemeljük a pályázatoknál. Ez annyit jelent, hogy magasabb arányú költség-visszatérítést tudnak kapni a különböző berendezéseknél, a fóliasátraknál és a jégvédelmi hálóknál. Ez annyit jelent, hogy minden más pályázó 60 százalékos költség-visszatérítéssel tud élni, viszont a fiatalok és nem csak a fiatalok, aki 40 évnél fiatalabb, hanem a hölgyek is, 70 százalékos visszatérítésre tudnak pályázni.”

A legnagyobb érdeklődést a Prosperitati Alapítvány idei munkája övezte. Ez nem is csoda, hiszen Királyhalomról sok pályázatot adtak be az előző pályázati körökben.

Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány Igazgatóbizottságának elnöke: „Nagyon nagy az érdeklődés, tehát az első pályázási kör után, a második és a harmadikban lényegesen nagyobb, majdnem megduplázódott az érdeklődők száma, ez kecsegtető, ugyanis ez bátorít bennünket arra, hogy még gyorsabban írjuk ki a pályázatokat.”

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Elégedettséggel tudunk beszámolni arról, hogy növekedett a projektek száma, és növekedett a nyertes projektek száma, és a megítélt összeg is. Az első két körben összesen 46-an pályáztak és 40-en kaptak támogatást, mint egy 24 millió dinár értékben. Míg a harmadik körben, ebben az egy körben összesen 50-en pályáztak és 47-en tudtak nyertes pályázatot átadni, ennyivel tudunk szerződést kötni, 32,5 millió dinár értékben támogattuk őket.”

Az illetékesek a fórum során kiemelték, hogy a nagy összegű támogatások megnyeréséhez szükséges a naprakészség. Ezért biztatták a résztvevőket, hogy kövessék rendszeresen a pályázati kiírásokat.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír