Ugrás a tartalomra

Sikeres és dolgos évet zárt a Zentai Önkormányzat

Tervszerű, dolgos és sikeres évet zárt Zenta önkormányzata - hangzott el Ceglédi Rudolf polgármester évértékelő sajtótájékoztatóján. A községi vezetőség több területen is pozitív eredményeket ért el.

2017-ben több, mint 250 millió dinárban valósított meg projektumokat Zenta Község vezetősége. A Kertek Helyi Közösség területén több utcában is befejezték a csatornázási munkálatokat, míg a Központ-Tópart Helyi Közösségben teljesen kiépítették a szennyvízelvezető hálózatot. Ide tartozik még, hogy a beépítették a harmadik szivattyút is a szennyvíztisztítónál, így véglegesítve ezt a projektumot is.

Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta : „A kerékpárút harmadik fázisát, a Tornyosi úton, is sikeresen befejeztük még az év elején. Az, ami vár ránk, aminek folyamatban van a kidolgozása, az a sínen való átkelés. Ennek a tervdokumentációja most készül el. Ezt közlekedésbiztonsági szempontból oldjuk meg, és a teljes szakasz így biztosítva van.”

Több nagy léptékű projektet is sikerült befejeznie az önkormányzatnak idén. Kulturális-művelődési szempontból az egyik legfontosabb a Zentai Magyar Kamaraszínház új termének az átadása volt. Emellett a November 11. Általános Iskola tornatermét is sikeresen felújították - emelte ki a polgármester.

Hozzátette: „Az egyik nagy projektum volt az idén még az Emléktemplom befejezése. Tudjuk, hogy egy 20 évvel ezelőtt elkezdett beruházásról volt szó, amely évekig lassú ütemben folyt, és sokan úgy gondolták, hogy ez egy be nem fejezett objektum lesz. Az idén sikerült elérnünk, hogy magyarországi támogatással ez az objektum kész lett, és egy gyönyörű épülettel gazdagodott közösségünk.”

A következő évben több megkezdett projekt befejezése várható, ilyen például a Thurzó Lajos Általános Iskola felújítása, valamint a Zentai Gimnázium épületének a renoválása és hozzáépítése. Emellett, a tervek szerint, a zentai Jézus Szíve templomot is felújítják majd.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír