You are here

A magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont is azon 52 vajdasági tanintézmény között van, amelyik a Microsoft 365 Education oktatócsomagjával bővült.

A mai napon mintegy 30 oktatási intézményből érkezett képviselővel ismertették meg a platform használatát a magyarkanizsai középiskolában.

Az oktatócsomag elsősorban segítséget nyújt majd mind a diákoknak, mind a tanároknak a házi feladatok, beadandó dolgozatok, valamint az oktatási anyagok gyorsabb cseréjében. Péter Ottó képzésvezető szerint a program intenzív pár órás képzést követően teljesen elsajátítható.

Péter Ottó, képzésvezető, Microsoft 365 Education: „Az Office 365 arra szolgál, hogy magasabb szintre emelje az oktatást az iskolákban, ugyanis a számítógépet maximálisan bekapcsolja, nemcsak olyan értelemben, hogy átvisszük az elsajátítandó anyagot a képernyőre, vagy a projektorra, hanem egy igazi interakciót, együttműködést hoz létre a tanárok és a diákok között.”

Sarnyai Zoltán, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont igazgatója szerint nagy előrelépés ez a magyarkanizsai szakközépiskolának, hiszen már 5 tanárt is kiképeznek a platform használatára.

Sarnyai Zoltán, igazgató, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa: „Úgy gondolom, hogy ennek az igazi eredményeire pár évet várni kell, amíg a tanárok megszokják, hogy így dolgozunk és nem papírokon, és pár évet várni kell arra is, hogy a tanulók, az új generációk beleszokjanak. Valószínűleg az elsős tanulókkal kell majd ezt kezdeni, és fokozatosan haladni.”

A tartományi oktatási titkárság a licence és a platform megvásárlására az idei évben 20 millió dinárt különített el. A programban Vajdaság minden gimnáziuma és némely általános iskola és szakközépiskola szerepel.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A célunk az, hogy ezt már a jövő évtől folytassuk, és kiszélesítsük az összes oktatási intézményre, illetve a Vajdaság összes diákjára. Ugyanez történik Szerbiában, tehát ez egy párhuzamos folyamat, amit a minisztérium és a titkárság koordinál, és a célunk az, hogy valóban digitális oktatási rendszer jöjjön létre minél előbb.”

Nyilas Mihály hozzátette, hogy először összesen 2 500 tanár és 30 000 diák számára válik elérhetővé az új platform a tartományi titkárság jóvoltából.

 

 

Szerző: 
Pannon RTV