Ugrás a tartalomra

Segélycsomag az újvidéki nyugdíjasoknak

A VMSZ önkéntesei 641 személyhez juttatják el az adományt

A Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái a székvárosban pénteken és szombaton házhoz szállították azokat a segélycsomagokat, amelyeket az önkormányzaton keresztül sikerült beszerezni és összeállítani a nagyjából 33 ezer olyan újvidéki nyugdíjas számára, akinek a havi jövedelme nem haladja meg a 30 ezer dinárt.

A VMSZ városi szervezetének önkéntesei 641 személyhez juttatták/juttatják el az adományt Újvidéken, Kamancon (Kamenicán), Péterváradon, Piroson, Futakon, Veterniken, Kátyon és Tiszakálmánfalván (Budiszaván).

– A kisjövedelmű nyugdíjasok részére biztosított csomagok 10 kg lisztet és 7 kg tartós élelmiszert tartalmaznak. Száraz tészta, rizs, olaj és hasonló dolgok vannak benne, konzervételek is. A polgárok elégedettek, örülnek a segítségnek, amely megkönnyíti számukra a nehéz időszak átvészelését. A csomagok iránt igény mutatkozik, eddig még senki sem utasította vissza – hallottuk Kiss Gyulától, a Vajdasági Magyar Szövetség városi képviselő-testületi képviselőjétől.

Pénteken és szombaton a 641 csomagnak nagyjából a felét sikerült kihordani a párt aktivistáinak, kedden és szerdán folytatják a munka rájuk eső részét. Az elkövetkező két hétben a városban tevékenykedő önkéntesek eljuttatják a csomagokat mindegyik címre, amelyre a nyugdíj érkezik.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, szb