Ugrás a tartalomra

Rózsa Sándor Napok Hajdújáráson

Rózsa Sándor Napokat tartottak Hajdújáráson. A rendezvényt első alkalommal szervezete meg a híres betyár nevét viselő helyi civilszervezet. Az eseményre külföldről is érkeztek résztvevők.

A bográcsokban már javában rotyogott a Jókai bableves vasárnap délelőtt. A résztvevők szerint a babfőzésnek nincs titkos hozzávalója, csak tudni kell elkészíteni. Szűcs Erzsébet, elnök, Hajdújárási Nyugdíjas Szervezet: „Ha benne van a belevaló, a zöldségfélék, egy kis füstölt, és főleg a bab, akkor nem lehet olyan különösebb fortély.”

A rendezvényen Rózsa Sándorról, az egyik legismertebb magyar betyárról is sok mindent megtudhattak az érdeklődők. A 13 éves Kunsági Bogár Bálint szinte mindent tud róla és az ostorral is jól bánik. „Születésem óta járjuk ezeket a rendezvényeket és nekem megtetszett ez a betyárhagyomány, mivel tudom, hogy ahol én lakom, ott vetődött Rózsa Sándor árnyéka is és rengeteg betyár ott élt, ahol én élek, ezért szinte kötelességemnek érzem, hogy ezt nekem vinnem kell, mivel nem sokan vagyunk betyárok.”

A rendezvényt a nemrégiben megalakult hajdújárási Rózsa Sándor Civil Szervezet szervezte. Sövény Rudolf, elnök: „Azért pont Rózsa Sándor Napok, mert úgy gondoltuk a szervezet alakuló napján, hogy kellene egy rendezvényt tartani az ő születésnapjához legközelebb eső hétvégén, hogy újra felhívjuk Rózsa Sándorra a figyelmet, és magában a betyárvilágra felhívjuk a figyelmet. A fiatalok figyelmét újfent rájuk irányítsuk, hogy azért tudják, a mai rohanó világban is, hogy hogyan éltek régen az emberek.”

Sokan ellátogattak a hajdújárási kiserdőbe, a Ludasi-tó mellé. Ha nem is főzni, de legalább egy jót pihenni, szórakozni. Bunford Tivadar, elnök, Szabadka VKT (VMSZ): „Több száz ember körülöttünk, szól a muzsika. Mi ez, ha nem közösségépítés. Együtt vagyunk, jól érezzük magunkat. Úgy érzem, hogy így, ha összefogunk, erősek vagyunk és nagyon sok mindent meg tudunk valósítani abból, amit a kampány során,a választások során ígértünk.”

A tervek szerint jövőre is megtartják a Rózsa Sándor Napokat Hajdújáráson – mondták a szervezők.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír