Ugrás a tartalomra

A Prosperitati Alapítvány legújabb pályázatait ismertették Muzslyán

A Prosperitati Alapítvány ötödik pályázati kiírásáról tartottak tájékoztatót csütörtökön este Muzslyán. Juhász Bálint ügyvezető elmondta, hogy a mostani pályázati lehetőségről immár a hatodik helyszínen informálhatták a termelőket, a gazdákat, és a jövőben még 8 településen tartanak bemutatót.

Az ügyvezető még hozzáfűzte, hogy Muzslyán az integrációs pályázatok közül a zöldségintegrációt kell kiemelni, hiszen itt van az integrátor, a Császárkert Kft., amely már eddig is szép eredményeket valósított meg a közösségi összefogásban, a termelők bekapcsolásában.

Igényeik szerint ezt tovább tudják fejleszteni, és az intenzív növénykultúrák termesztésében is tudnak előrehaladni, az ipari zöldségtermesztés mellett a nyílt és zárt rendszerű konzum zöldségtermesztés fejlesztésére is lehetőség van. Ettől a pályázati körtől a pályázatoknál - a nagy érdeklődés, és a kérésre való tekintettel - a precíziós gazdálkodásban használatos eszközök is elérhetőek - hangsúlyozta Juhász Bálint.

A muzslyai Császárkert Kft. friss zöldségeket termel és termeltet, és az integrátor szerepében azt szeretnék, hogy a vajdasági magyar kertészeket összefogják, hogy jó technológiával, tudással, felfejlesszék a kertészkedést, és a terv egy olyan csomagolóközpont kialakítása.

Madarász Gyula igazgató elmondta, hogy a jövőt illetően az a tervük, hogy megszervezzék a gazdák körében a termelést, felmérjék a lehetőségeiket, és megpróbálják biztosítani mindazt, ami a mai világban szükséges a minőséges termeléshez.

Utána ezeket a termékeket az újonnan felépült, a Prosperitati Alapítvány támogatásából létrejött központban becsomagolnák, és egységes pakolásban külföldön megjelenhetne a minőséges vajdasági zöldségféle, amit természetesen magyar gazdák állítanak elő. A Császárkert kötelezettsége 50 beszállítóval szerződést kötni, de mindenki iránt nyitottak lesznek, és szívesen együttműködnek az érdeklődő termelőkkel.

Emellett új munkahelyek nyitására is kötelezik a céget, amire mindenképpen óriási lehetőségek lesznek a földbirtokokon, az újonnan kialakított központban, az átdolgozásban.

A nagybecskereki körzetben eddig 180 pályázó kapott támogatást, ami alapján mintegy 210 millió dinár érték folyt be ebbe a közösségbe, a mai este folyamán is sok volt érdeklődő, kicsinek bizonyult a Muzslai Petőfi Sándor MME nagyterme.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok