Ugrás a tartalomra

A polgárok nem akarnak előrehozott választásokat

A szerbiai polgárok 79 százaléka ellenezné a rendkívüli választások kiírását, ugyanis bíznak abban, hogy az átalakított kormány jobban végzi majd a dolgát – ez derül ki az Ipsos Strategic Marketing felméréséből.

A telefonos közvélemény-kutatást július 31-én végezték 1200 fő megkérdezésével. A felmérés elkészítésére Ivica Dačić kormányfő bejelentése adott okot, hogy a Szerbia Egyesült Régiói és Mlađan Dinkić nélkül kívánja folytatni a kormány munkáját, a kettejük közötti intenzív szópárbaj, illetve Aleksandar Vučić „meglehetősen semleges viszonyulása” mindehhez.

A közvélemény-kutatás idején a megkérdezettek 84 százaléka hallott a kormányfő döntéséről. Az összegzés alapján a polgárok 53 százaléka gondolja úgy, hogy ez egy jó döntés volt, míg 28 százalék, hogy nem, és 61 százalék, hogy a kormány a SZER nélkül jobban működik majd.

Leginkább a fiatalok, a 18 és 29 év közöttiek optimisták az átszervezett kormánnyal szemben. A napi politikai eseményeket viszont a legaktívabban a 65 év felettiek követik.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Többi hír
Az adai Damjanich-emlékműnél szombat délután emlékeztek meg az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésé
Adán koszorúzással és ünnepi műsorral emlékeztek meg a magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról