Ugrás a tartalomra

Petőfi-szavalóversenyt tartottak Muzslyán

Petőfi a szívünkben elnevezéssel már huzamosabb ideje, évről-évre szervez szavalóversenyt a Muzslai Petőfi Sándor MME.

A Közép-bánáti iskolákban, ahol magyar nyelven is folyik oktatás, igen népszerűnek mondható e szavalóverseny, hiszen sokan beneveznek, hogy megmérettessenek egy-egy Petőfi-költeménnyel. A helybeli szavalók mellett az idén is eljöttek a versmondók Nagybecskerekről, Szentmihályról és Magyarittabéről.

A Varga Katalin, nyugalmazott magyar szakos tanárnő, Kovács Jolánka, a Szervó Mihály Általános Iskola könyvtárosa és Kardos Krisztián színművész összetételű zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga, hiszen mintegy 80 diák előadását kellett értékelnie.

A Petőfi a szívünkben szavalóverseny legjobbjai fellépnek március 15-én, a nemzeti ünnepünk alkalmával megrendezésre kerülő műsorban, amelyet a Muzslai Petőfi Sándor MME közösen szervez a Szervó Mihály Általános Iskolával és a helyi római katolikus plébániával.

A rendezvény több mozzanatból áll, elsőként az ünneplő közösség az egyesület előtti Petőfi-szobornál koszorúz fél ötkor, majd a szervezők 17 órakor a Mária Neve templomban szentmisét szolgáltatnak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc áldozatai tiszteletére, az alkalmi műsort pedig a Muzslai Petőfi MME nagytermében tartják meg 18 óra 30 perces kezdettel.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen