Ugrás a tartalomra

Pályázatok és nagyberuházások útján fejleszteni a magyar közösség életterét!

A magyar közösség is előremozdulhat, ha fejlesztjük a művelődési, oktatási, gazdasági és infrastrukturális feltételeket, vélik a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselőjelöltjei. Magyarkanizsán és Szabadkán ezt pályázatok és nagyberuházások útján valósítják meg.

Néhány hónap múlva elkészül az Európa Kollégium Újvidéken. 440 magyar egyetemistának ad majd otthont. Ez csak egy azok az eredmények közül, ami a Tartományi Nagyberuházási Alap segítségével valósul meg.

„Számtalan művelődési egyesület épületét építettük ki, újítottuk fel, számtalan helységben építettünk utakat, vízvezetékeket és szennyvízcsatornákat. Iskolákat renováltunk fel, könyvtárakat, múzeumot építettük” – sorolta Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese.

Magyarkanizsán is fejlesztési projekteken dolgoznak. Fejsztámer Róbert, a Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ igazgatója szerint az előcsatlakozási tárgyalásokkal több pályázati kiírás és lehetőség jelenik meg, úgy az oktatás, mint a kultúra és a gazdaság területén.

„Az ICR-nek is sokkal több munkája lesz az elkövetkező évben, azonban ez a sokkal több munka sokkal több lehetőséget biztosít majd Magyarkanizsa községnek, intézményeinek, szervezeteinek, gazdasági szubjektumainak is.”

A Vajdasági Magyar Szövetség mindkét képviselőjelöltje az európai uniós integrációban is a magyar közösség összetartására törekszik.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír