Ugrás a tartalomra

Pályázati eszközökből fejlődik a gombosi iskola

Új kazánt szerzett be az előző tanévben a gombosi József Attila Általános Iskola a Tartományi Oktatási Titkárság segítségével, így nem kell attól tartani, hogy a gyerekek hideg tantermekben tanulnak.

A 4,1 millió dinár támogatásból ki tudtak cserélni egy kazánt. Az idei tanévben ismét pályázat útján szeretnék befejezni a teljes fűtőrendszer felújítását - mondta el Blagojevics Mária igazgató. Az intézményben kétnyelvű oktatás folyik, a szerb tagozaton 90 diák tanul, a magyar tagozaton pedig 37, elsőtől nyolcadik osztályig. Idén csak a magyar tannyelvű ötödik osztályt nem sikerült megnyitniuk - tette hozzá az intézmény vezetője. Különböző támogatásokból sikerült év elején beszerezniük az elektromos napló bevezetéséhez szükséges eszközöket is - emelte ki az igazgató.

Blagojevics Mária, igazgató, József Attila Általános Iskola, Gombos: „Ismeretes a tény, hogy az elektromos napló bevezetése van folyamatban és kötelezővé is fogják tenni. Ami azt illeti, az iskolánk nem volt teljes mértékben felkészülve mindezekre a munkálatokra, így a három hónap alatt sikeresen számítógépet is tudtunk vásárolni, nagy mértékben a Hódság község segítségével, valamint az itteni magán fotós jóvoltából, aki támogatta iskolánkat számítógéppel.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV