Ugrás a tartalomra

Pacsér: Az iskola a falu életfája

Jó hangulatú, látványos és gazdag műsorral iskolanapot ünnepeltek a pacséri Moša Pijade Általános Iskolában. Az ünnepségen jelen volt Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár, Jadranka Kojić és Nyilas Irén tanügyi tanácsosok, az önkormányzat és helyi közösség képviselői.

- Iskolánk olyan, mint egy hatalmas fa. Gyökerei az elődeinktől kapott örökséget őrzik. A hagyományainkat, szokásainkat, vallásunkat. A törzs a generációkat jelképezi.

Minden évben egy új évgyűrűvel, a kis elsősökkel növekszünk. A fa lombja az életet, a jövőt jellemzi. Ha a lehulló falevelet el is sodorja a szél, a gyökér, a törzs itt marad – hangzott el ma este Méhészkei Kiss Gizella, a pacséri Moša Pijade Általános Iskola igazgatónője köszöntőjében az iskolanapi ünnepség keretében.

Elmondta, hogy voltak már nehéz napok az intézmény életében, de az iskolára, a falu életfájára vigyázni kell, hogy fennmaradjon a jövő nemzedéknek.

Köszönetet mondott a topolyai községi önkormányzatnak, a pacséri helyi közösségnek az egész évi önzetlen támogatásért, valamint mindazoknak, akik segítik az iskolát.

Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár köszöntőjében a tudás fontosságát hangsúlyozta.

– A tudás önbizalmat, hitet, erőt biztosít – mondta többek között, s egy indiai tanmesén keresztül arra biztatta a diákokat, hogy tanuljanak, hisz gyakran csak hosszú évek után derül ki, hogy a boldoguláshoz tudás szükséges, “ezért fontos, hogy az élet fája fejlődjön, lombjai nagyobbak legyenek, és erőt meríthessünk belőle.”

A köszöntőket változatos műsor követte, melyben fellépett az iskola apraja és nagyja.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Komáromi Gizella
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét