Ugrás a tartalomra

Óvodások rajzkiállítása nyílt Topolyán

Több mint százhúsz óvodás vett részt a topolyai Komgrad Közvállalat és a Művelődési Ház rajzpályázatán, melyet a környezetvédelem világnapja alkalmából hirdettek.

A gyerekek a szelektív hulladékgyűjtés témáját dolgozták fel. A kreatív munkákból, melyek között voltak csoportos alkotások is, kiállítás nyílt a Művelődési Ház kiállítótermében. Minden résztvevő köszönő oklevelet kapott, a legjobbakat pedig ajándékokkal jutalmazták. A kiállítás június 15-ig tekinthető meg. A szervezők célja az volt, hogy a gyerekekben már kis koruktól tudatosítsák a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.

Fekete Bánov Ágnes, koordinátor, kommunális osztály, Komgrad Közvállalat, Topolya: „Március során ellátogattunk az óvodákba, szerettünk volna minden iskoláskor előtti csoportot megnézni és bemutatni a Komgrad tevékenységét, kihangsúlyoztuk főleg a szemétgyűjtést.

A gyerekeknek volt egy előadás része, rajzoltunk velük, és a végén volt egy közös játék a szeletív szemétgyűjtés kapcsán. A legvégső pont pedig az volt, amikor felkértük őket, hogy rajzoljanak nekünk, amit majd kiállítunk és a mai nap folyamán meg is jutalmaztuk őket. Ősszel szeretnénk újra egy ilyen akciót csinálni, akkor már az iskolásokkal, és be szeretnénk vonni minél több kisgyereket ebbe az akcióba, hogy a végén pedig tudjunk Topolyán szelektíven szemetet gyűjteni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Kishegyes község önkormányzatának képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak Csongrádban a csongrádi, a szentesi és
Határon átívelő IPA-projektumban vesz részt Kishegyes község önkormányzata