Ugrás a tartalomra

Otthont kapott a törökkanizsai Kéknefelejcs

Több mint egy évtizednyi várakozás után ma saját otthont kapott a törökkanizsai Kéknefelejcs Hagyományápoló Kör. A Hagyományok Házát ünnepi műsorral avatták fel.

Citeraszóval, népdalokkal és mesemondással tarkított ünnepi műsorral avatták fel szombat délelőtt a törökkanizsai Hagyományok Házát.

Az épület a jövőben a helyi Kéknefelejcs Hagyományápoló Kör otthona lesz.

Harmath Erzsébet, elnök, Kéknefelejcs Hagyományápoló Kör: „Egy nagyon régi álmunk volt, hogy tájházunk legyen. Itt összegyűjtjük a régi dolgokat.

Én is gyűjtöttem, mások is gyűjtöttek és így lassan összegyűjtöttünk elég sok mindent.”

A tájház az ősi magyar szokásokkal és azok ápolásával ismerteti meg az ide látogatókat és a községben élő fiatalokat. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Nemcsak a Hagyományok Háza fontos nekünk, hanem az iskolában és az egyesületekben folyó munkára való odafigyelés, mert ez együtt egy olyan komplex fejlesztési lehetőséget kínál, amelyek ennek a közösségnek az élni akarását és megmaradását segítheti és igazolja.

A törökkanizsai Hagyományok Háza a község turisztikai attrakcióinak listáját is bővíti. Újhelyi Nándor, elnök, Törökkanizsa KKT: „Idegenforgalmi szempontból is nagyon fontos, hiszen már létezik egy kapcsolatrendszer magyarországi településekkel.

Különböző formában jönnek ide, mi is megyünk Magyarországra, úgyhogy ebből a szempontból is nagyon fontos állomása a közösségünknek.”

A Hagyományok Háza a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen