Ugrás a tartalomra

Őszi éjjel (és Filkó) a kishegyesi színházeteremben

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület őszi műsora

Őszi éjjel… címmel tartotta meg a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület évadzáró, bemutató jellegű műsorát a színházteremben. Felléptek az egyesület szakosztályai. Köszöntő beszédében Linka B. Gabriella, a művelődési egyesület elnöke elmondta, hogy a 2013-as év nagy sikerű produkcióiból állították össze a programot.

A szakosztályok nagyon sok szemlén és versenyen szerepeltek, mindenhonnan szép eredményekkel tértek haza. A tagokon kívül köszönetet mondott a csoportvezetőknek, a szülőknek, és mindenkinek, aki támogatta az egyesület munkáját. Külön köszönetet mondott a CoolTourTeam nem formális ifjúsági csoportnak, akik a közelmúltban pályázati eszközökből és önkéntes munkával felújították a színházteremben az öltözőket.

Ifj. Juhász Bálint, a helyi közösség tanácselnöke többi között azt emelte ki, hogy három napon belül másodszor telt meg zsúfolásig a színházterem. Pénteken ugyanis iskolanapot ünnepeltek, amikor egy újszerű, formabontó, de nagyon színvonalas műsort láthatott a közönség.

A műsoros részben fellépett, a legkisebbekből álló Vackor tánccsoport, a Kótyonfitty énekcsoport, a Szajkó és a Szalakóta tánccsoportok, valamint a Szőke Boglárka - Kurnyák Rajmond néptánc páros és Povázsánszki Róbert néptáncos.

Előbbi magyarszentbenedeki táncokat, utóbbi magyarszenbenedeki vénest adott elő. Kőműves Noémi, Dudás Kálmán – díjas és KMV első helyezett versmondó, Kőműves Csenge versmondó és Lengyel Ágnes mesemondó is közönség elé lépett. Közreműködött a Csalóka zenekar.

A műsor második részében a Rizgetős néptáncegyüttes: A Filkó című produkcióját tekinthette meg a közönség. A művelődési egyesület felnőtt néptánccsoportja az egész Kárpát-medencében ismert. A legjobb magyar néptáncegyüttesek között tartják őket számon.

Számos föllépésük volt itthon, az anyaország területén és külföldön egyaránt. 2005-ben vettek részt először az Újvidéken megrendezett Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán, melyet a budapesti Martin György Néptánc Szövetség szervez. 2011-ben kiérdemelték a Martin György emlékplakettet. Szintén 2011-ben a szabadkai Interetno fesztiválon ezüst minősítést érdemeltek ki.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Tóth Péter
Többi hír