Ugrás a tartalomra

Októberben befejezik a bajsai vízhálózat felújítását

Tartományi támogatásnak köszönhetően kilenc utcában fektetnek le új csőrendszert. A munkálatokat már október végére befejezhetik, ezzel Bajsán minden háztartáshoz új vezetéken fog eljutni az ivóvíz.

A Kálvária utcában kezdték a vízvezetés munkálatait. A helyieknek sok gondot okozott a mintegy hetven éves csőrendszer. A régi csövek az évek folyamán tönkrementek, így nem volt megfelelő a vízellátás. Mintegy tíz évvel ezelőtt kezdődött a vízvezeték-hálózat felújítása Bajsán, az utolsó fázisban kilenc utcában tesznek le új csöveket, ezzel az egész faluban megújul a hálózat. Latyák Gabriella, Bajsa: „Nagyon örülök neki és bízok benne, hogy minden problémát megoldunk, mivel rengeteg csőtörés volt az utcában, ugyanúgy a nyomásingadozás miatt a mennyiség sem volt meg.”

A Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság pályázatán nyert összegből, valamint önkormányzati támogatással és a helyi közösség saját eszközeivel tudják befejezni a vízhálózat felújítását Bajsán. Lackovics Károly, tanácselnök, Bajsa HK: „A szerződés szerint november huszadika a határidő, a kivitelező szerint október végét ígérte. Ez a fázis 9,2 millió plusz áfa, abból 6,2 millió a tartományi támogatás és több mint két millió az önkormányzat vagyis a helyi közösség eszközei.”

Az érintett háztartásoknak egy köbméteres vízelvezető aknát kell biztosítaniuk az udvarukban. 7000 dinárba fog kerülni az új vízóra és a rákapcsolódás az új hálózatra, mely összeg a helyi közösség jóvoltából hat hónapos részletfizetésben is megtéríthető.

 

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen