Ugrás a tartalomra

Nyári fesztivál Péterrévén

A már hagyományos Péterrévei Nyári Napok színes programja július második hétvégéjén kicsalogatta a péterréveieket a Csík partjára.

A tizenegyedik alkalommal megtartott rendezvényt a Tisza Művelődési Egyesület és a VMSZ óbecsei szervezete istápolta Óbecse önkormányzata és a MNT anyagi támogatásával. A fesztivált megtisztelte jelenlétével Horvát Tamás, a magyarországi Nemzetstratégiai Kutatóintézet osztályvezetője, továbbá Budapest XVIII. kerületének küldöttei, valamit a VMSZ képviseletében dr. Varga László, Páll Károly, Kern Imre és Dobai János.

A nemzetközi rendezvény pénteken este művelődési műsorral kezdődött a helyi színházteremben. A házigazda Tisza Művelődési Egyesület tagjain kívül budapesti, siklósi, körösfői és tusnádfürdői együttesek is felléptek. A táncos, zenés programot a színházterem klubhelyiségében táncház követte.

Szombaton benépesült a Csík partja. Majdnem félszáz bográcsban rotyogott a finom marhapörkölt, a többi között a VMSZ helyi és óbecsei községi szervezete, valamint a Női Fórum tagjai is bemutatták a pörköltfőzés sajátos technikáját, 38-an a versenyre is beneveztek.

Jelen volt szinte minden korosztály, az idősek a nyüzsgést szemlélték, és tanácsokkal látták el a „szakácsok”-at, a középkorosztály a tűzet rakta, és éberen ügyelt a bográcsokra, a legkisebbek a rögtönzött játszóteret vették birtokukba, mások fürdéssel, úszással, labdajátékkal igyekeztek még élvezetesebbé tenni a napot. Folyamatosan szólt a zene, az ének, és a tánc is fokozta a hangulatot.

A harkányi Csak apa kedvéért zenekar, valamint a Sveti Gral és a Lucky Cash együttes hangversenyével, majd a vasárnapi szentmise után elfogyasztott finom ebéddel zárult a nap.

Szerző (Forrás)
SZILÁGYI Edit
Többi hír