Ugrás a tartalomra

Nőtt Kishegyes költségvetése

28 millió dinárral nőtt Kishegyes Község költségvetése. Az erre vonatkozó módosítást ma fogadták el a képviselő-testület 23. ülésén.

Az önkormányzat 105 ezer euróért megvásárolja a római katolikus egyházközösségtől a kishegyesi Keleti- és a Nyugati temető területét - erről is döntöttek a képviselők.

5,14 százalékkal nőtt Kishegyes Község költségvetése az előző módosításhoz viszonyítva, így 579 millió dinárt tesz ki. Köztársasági és tartományi forrásokból is érkeztek pénzösszegek, többek között 3,6 millió dinár a szennyvíztisztító kiépítésének tervdokumentációjára.

Baranyi Szilárd, a pénzügyi osztály vezetője: „A köztársaságtól a menekültek és széttelepítettek lakásmegoldásához 17 millió dinár lett biztosítva. Ez főleg európai uniós forrásokból történt, ezt nem láttuk elő a költségvetésünkben, tavaly indították meg ezt a programot, az idén realizálódik, tehát erre kellett építenünk. Emellett a lovćenaci Vuk Karadžić elemi iskolának a javítására kaptunk a tartományi tartalékalapból 5,5 millió dinárt az illemhely felújítására.”

A római katolikus egyházközség felajánlására 105 ezer euró dinár értékében 3 éves részletfizetésre a kishegyesi önkormányzat megvásárolja a kishegyesi keleti- és a nyugati temető területét, így egyforma feltételeket biztosítva a polgároknak a temetkezés és a temetők karbantartása, fejlesztése terén.

Szűgyi István, elnök, KKT, Kishegyes: „A kishegyesi Kommunális Közvállalat lesz ezeknek a temetőknek is a működtetője. azt hiszem, hogy a polgárok fokozatosan pozitív változást fognak érezni, főleg a kishegyesiekre gondolok, merem remélni, hogy rendezettebb lesz a temető, sőt azt hiszem, hogy nagyobb rend lesz, és mindenféleképp fejleszteni szeretnénk, hogy legyen ravatalozó, esetleg hűtőház.”

A kishegyesi községi képviselő-testület ülésén elfogadták a Kishegyesi Könyvtár statútumának kibővítését és változtatását is.
 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét